Ігор Терехов про інвестування в умовах браку бюджетних коштів

Ігор Терехов розповів про фінансування сфери освіти в Харкові

Харківський міський голова Ігор Терехов розповів про ситуацію з освітою в місті та подальше фінансування сфери. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

За словами очільника міста, Харків продовжуватиме інвестувати в освіту. “Ми ні на гривню не скоротимо видатки на освітянський напрямок як цьогоріч, так і наступного року, попри брак бюджетних коштів і доволі важке завдання збалансувати місцевий бюджет з урахуванням наявного дефіциту”, - зазначив мер Харкова.

Очільник міста розповів про плани побудувати першу в Україні підземну школу, яка відповідатиме найсучаснішим нормативним вимогам до захисних споруд. “Таке укриття дасть змогу продовжити безпечне очне навчання тисячам харківських дітей навіть під час ракетних загроз”, - наголосив очільник Харкова. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на деокупованих територіях Харківської області триває процес порятунку культурної спадщини Харківщини. Музейні експонати евакуюють далі від фронту, їх консервують і, за потреби, реставрують.

Заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська розповіла, що одним із найцінніших експонатів, які виставлялися в Ізюмському краєзнавчому музеї до повномасштабного вторгнення ворога, було Напрестольне Євангеліє 1707 року. Старовинне видання подарував Ізюму гетьман Іван Мазепа. Цінність представляє як сам фоліант, так і оздоблений сріблом і позолотою оклад.

Директорка музею Галина Іванова розповіла, що зараз старовинне видання перебуває на консервуванні та реставрації в філіалі одного з реставраційних центрів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися