Вакарчук та Жадан у Каразінському: що відбувалося у Харкові

У Харкові відбулася урочиста інавгурація почесного доктора Святослава Вакарчука

2 жовтня відбулося урочисте вручення атрибутів Почесного доктора Каразінського університету Святославу Вакарчуку. Інавгурація почесного доктора відбувалася за участі студентів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХНУ імені В. Н. Каразіна.

Провели офлайн-подію у ЦСМ YermilovCentre — місці, яке стало укриттям для всіх харків’ян, які знайшли тут свій прихисток під час обстрілів.

До плеяди почесних докторів, серед яких Йоган Гете, Михайло Грушевський, Іван Франко, доєднався Святослав Вакарчук.

Церемонія розпочалася з привітального слова ректорки університету Тетяни Кагановської: "Пане Святославе, ваша творча діяльність полегшує наш спільний шлях до перемоги. Від імені Каразінського університету хочу подякувати вам за невпинну працю. За те, що ви надихаєте наших воїнів, допомагаєте Збройним силам України. Навіть сьогодні ми чекали на вас з лінії фронту. Дякую, що підтримуєте наш незламний Харків, наш університет".

Адміністрація університету на чолі з Тетяною Кагановською вручили Святославу Вакарчуку диплом та значок Почесного доктора, мантію, скульптуру “Per aspera ad astra!”, а також пропуск до Каразінського університету. А підтримати нового Почесного доктора прийшов український письменник Сергій Жадан, також Почесний доктор Каразінського.

Пан Вакарчук прокоментував вручення атрибутів Почесного доктора: "У мене немає слів, для мене це велика честь. Я мріяв про академічну кар’єру у свій час. Багато що для цього зробив. Але ніколи не думав, що вибір іншого шляху — не того, яким я мав піти, щоб опинитися в цій мантії, наблизить мене до цього з іншого боку. Я вдячний вихованню своїх батьків, усім цим людям, які зараз тут, мільйонам українців, які надихають мене. Ця нагорода — ваша нагорода!"

Усі охочі студенти змогли поставити запитання Святославу щодо освіти, студентських років, розвитку освіти й культури України. Наприкінці зустрічі каразінська спільнота насолодилася піснею "Коли ми станем собою" у виконанні Святослава.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що крадуть з Центрального парку у Харкові

У Центральному парку Харкова скаржаться на недобросовісних відвідувачів парку, через яких зникають книжки у шафах буккросингу. Про це повідомив представник адміністрації парку на офіційній сторінці комунального підприємства, інформують "Коментарі. Харків".

Буккросинг має на увазі собою обмін книгами – читач бере книгу для прочитання, натомість залишає у шафі іншу книгу, або повертає на місце ту, що взяв. Проте зараз можна побачити, що шафи у парку пусті, тобто люди беруть книги, а нічого не залишають взамін. В адміністрації парку звертаються до усіх відвідувачів парку бути сумлінними та цінувати те, що робиться для харків’ян та гостей міста.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися