У харківській метрошколі провели уроки безпеки

Заняття провели викладачі одного з харківських університетів

Фахівці Національного університету цивільного захисту України провели уроки безпеки для учнів 1-4-х класів Немишлянського району, які навчаються в метрошколі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з соцмереж Харківської міськради.

Викладач кафедри пожежної профілактики в населених пунктах факультету пожежної безпеки Едуард Щолоков розповів дітям про дії під час сигналу "Повітряна тривога" та звернув увагу на дотримання правил безпеки під час використання побутових електричних приладів. 

Представники кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки показали школярам макети з видами вибухонебезпечних предметів, які по собі залишає ворог. Наприкінці заходу дітям продемонстрували спорядження, в якому працюють фахівці піротехнічної служби, а також міношукач. Усі охочі змогли приміряти спецодяг та на мить стати рятувальниками.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про заняття з правил дорожнього руху з школярами Харківщини. У Харківській області школярі вивчають правила дорожнього руху разом з працівниками поліції. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. Співробітники ювенальної превенції Чугуївського районного управління поліції провели для учнів 1-4 класів урок безпеки з іграми та загадками на тему “Безпечний шлях”. Зустріч провели, щоб уберегти дітей від нещасних випадків на дорогах та вкотре нагадати їм правила вуличного руху.  Навчання основам безпечної поведінки на дорогах провели в формі інтерактивного спілкування. Школярі разом із поліцією закріплювали правила поведінки на дорозі різних категорій учасників дорожнього руху, правила переходу проїжджої частини пішоходами на регульованих та нерегульованих перехрестях. “Поліцейські навчали дітей бути уважними та обережними, проводити своє дозвілля якомога далі від доріг, переходити проїжджу частину лише по пішохідних переходах та ніколи не перебігати дорогу перед транспортом, що наближається. Також працівники ювенальної превенції розповіли про використання світловідбивальних елементів на одязі, пояснили принцип дії”, - повідомили у поліції.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися