У Харківській області обговорили, як відновлюватимуть навчальний процес

На місця вчителів на Харківщині залучають магістрів та студентів вишів

На Харківщині провели зустріч з освітянами щодо відновлення навчального процесу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Під час заходу заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська та народний депутат України Роман Грищук обговорили з освітянами проблемні питання, які виникають в умовах повномасштабної війни.

"З досвіду Харківської області можемо сказати, що після деокупації для освітньої сфери одними з першочергових завдань є відновлення влади на місцях та збереження персоналу, учнів у навчальних закладах. Зокрема, у школах, де не вистачало вчителів, за дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова відновили навчальні процеси завдяки залученню магістрів і студентів з харківських педагогічних закладів вищої освіти. Також працюємо над забезпеченням освітян та дітей необхідною технікою", – розповіла Віта Ковальська.

Внаслідок російської агресії низка закладів освіти в Україні залишається під окупацією, тому однією з ключових тем обговорення було питання розробки комплексу державних програм та заходів для відновлення навчання.

"Процес відновлення освіти є надзвичайно важливим на деокупованій Харківщині. Зокрема, вже зараз управлінці та вчителі мають досвід, який зможе допомогти іншим фахівцям у роботі після деокупації територій Запорізької, Херсонської, Луганської, Донецької областей та Автономної Республіки Крим. Спираючись на вже здобутий досвід, зараз маємо підготувати порядок відновлення освітнього процесу на інших деокупованих територіях", – сказав Роман Грищук.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Страшно красиво: ідеї поробок на Хеловін з дітьми

Прості поробки з підручних матеріалів на Хеллоуїн, щоб дітям не було нудно

Хеловін 2023 вже скоро, а це значить, що можна цікаво провести час з родиною, наприклад, виготовляючи веселі поробки. Це свято кожен любить відзначати по-різному: вбиратися в костюми нечистої сили, прикрашати будинок гарбузами або проводити вечір за читанням страшних історій. А ось з дітьми в період канікул можна зробити страшно красиві вироби на Хеловін.

На період осінніх канікул випадає наймістичніше свято осені – Хеловін. Це прекрасна можливість провести день всією сім'єю і прикрасити квартиру всією атрибутикою свята, зробленої своїми руками. Прикрашати будинок гірляндами можна не тільки на Новий рік. Спробуйте оновити інтер'єр саморобними гірляндами з привидів, гарбузів і кажанів. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися