В університеті Харкова отримати стипендії зможуть ще більше студентів

Держава перерахувала на рахунок вишу гроші для виплати стипендій

26 жовтня Міністерство освіти і науки України перерахувало на рахунок стипендіального фонду Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" 6,4 млн. грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію адміністрації вишу.

Це дало підставу для винесення  питання стипендіального забезпечення студентів на засідання Вченої ради НТУ "ХПІ", яке відбулося  30.10.2023р. Рішенням Вченої ради вишу було збільшено ліміт стипендіатів із 15% до 20%.

"Це дає можливість виплатити в повному обсязі стипендії 20% студентів університету, починаючи з серпня 2023 року. Надходження додаткового фінансування від МОН України  дозволить ще збільшити ліміт студентів, які отримують стипендії", – зазначають в університеті.

В університеті підкреслили, що відповідно до абзацу 1 п. 13 Постанови Кабінету Міністрів України №882 від 12.08.2004 р. в редакції ПКМУ №1050 від 28.12.2016 р. "Деякі питання стипендіального забезпечення" визначено, що закладами вищої освіти призначаються академічні стипендії студентам "в межах коштів передбачених для їх виплати". Фінансування цього питання за рахунок інших надходжень, в тому числі і власних, заборонено Бюджетним кодексом України та тягне за собою відповідно юридичну відповідальність, в тому числі кримінальну.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Басейни у Харкові: топ-5 місць для плавання

Де провести вихідні з родиною, або зайнятися корисним видом спорту у Харкові

Літо давно закінчилося, а любов до водних видів спорту – не закінчується навіть з приходом холодів. Де у Харкові можна поплавати, провести час з родиною, або зайнятися спортом у воді – дізнавалися "Коментарі. Харків". Топ-5 басейнів у Харкові – дивіться за посиланням.

У Харкові відмовилися розміщувати рекламу ХарківПрайду: активісти називають це гомофобією

Представники ЛГБТ+ спільноти називають таке ставлення влади – гомофобією

У Харкові відмовилися розміщувати рекламу ХарківПрайду на вулицях. Про це активісти повідомили на своїй сторінці у соцмережах, інформують "Коментарі. Харків".

"На честь ХарківПрайду 2023 ми створили серію візуальних робіт в співпраці з українськими художницями, яку хотіли розмістити на бордах міста", – зазначили активісти. Чому ці роботи так і не опинилися на бордах та яка ситуація зі справою зараз – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися