Метрошколу в Харкові перевірили представники Офісу омбудсмена: що виявили

У метрошколі Харкова діти навчаються у дві зміни за змішаною формою

Метрошкола в Харкові — місце здобуття знань для маленьких українців. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця.

Він зазначив, що попри війну та нові реалії, діти продовжують навчатися.

Класи облаштовані на п’яти станціях Харківського метрополітену. Загалом до процесу доєдналися 22 заклади середньої освіти Харкова, де навчається 1787 дітей з першого по одинадцятий клас.

“Діти навчаються у дві зміни за змішаною формою, яка передбачає проведення офлайн уроків у спеціально підготовлених та облаштованих класах, а також можливість дистанційного навчання”, - йдеться у повідомленні омбудсмена.

Зазначається, що для дітей створені комфортні умови, які потрібні для здобуття знань. За потреби вони можуть отримати психологічну допомогу, адже в кожному класі є психолог та тьютор.

“Працівники нашого Офісу відвідали “Метрошколу” та на власні очі переконалися, що приміщення облаштовані за нормами звичайної школи — рекуперація повітря, освітлення, шумоізоляція. Найголовніше, що дотримуються норми безпеки і діти мають можливість продовжувати навчання під час повітряної тривоги!”, - підсумував Дмитро Лубінець

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у рамках гуманітарної допомоги Європейського Союзу благодійний фонд "Finn Church Aid" покращив умови перебування дітей у метрошколі в Немишлянському районі.

Зокрема, навчальне приміщення обладнали холодильником,  кулером для води, акумуляторним LED-прожектором, бактерицидним рециркулятором, сенсорним дезінфектором для рук.

Детальніше про зміни в метрошколі Харкова читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися