Школярі не зможуть навчатися у метрошколі Харкова: що сталося

У метрошколі Харкова не вистачає місця для охочих навчатися офлайн

Харківський міський голова Ігор Терехов розповів про зміни у метрошколі Харкова, повідомляють "Коментарі. Харків".

За його словами, кількість школярів у метрошколі з початку року збільшилася більш ніж удвічі. У метро навчається вже 1860 учнів (з понеділка - плюс чотири нових класи) - і можливості підземки, на жаль, поступово вичерпуються. 

“Тому зараз ми ретельно працюємо над тим, аби якнайшвидше завершити будівництво підземної школи - першого сучасного бомбосховища в Індустріальному районі, де у форматі офлайн зможуть навчатися ще 900 дітей”, - наголосив Ігор Терехов

Також за словами очільника міста, паралельно проводиться підготовка відповідної документації та підбір земельні ділянки, щоб розпочати будівництво таких же захисних споруд і в інших районах Харкова. “Адже сьогодні це єдине оптимальне рішення, здатне поєднати безпеку й очну освіту”, - переконаний очільник Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець зазначив, що метрошкола в Харкові — місце здобуття знань для маленьких українців.

Він зазначив, що попри війну та нові реалії, діти продовжують навчатися. Класи облаштовані на п’яти станціях Харківського метрополітену. Загалом до процесу доєдналися 22 заклади середньої освіти Харкова, де навчається 1787 дітей з першого по одинадцятий клас.

“Діти навчаються у дві зміни за змішаною формою, яка передбачає проведення офлайн уроків у спеціально підготовлених та облаштованих класах, а також можливість дистанційного навчання”, - йдеться у повідомленні омбудсмена.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися