Харків'янин став лауреатом Шнобелівської премії

Премією Адольфа Шнобеля нагороджують за незвичайні і дотепні дослідження

Випускник Харківського національного університету радіоелектроніки став лауреатом Шнобелівської премії. Про це повідомили в прес-службі ХНУРЕ.

Відзначається, що випускник харківського вишу і співробітник Суінбернського університету (Австралія) фізик Іван Максимов разом з колегою Андрієм Потоцьким стали лауреатами Шнобелівської премії в галузі фізики. Премію вчені отримали за дослідження поведінки дощових черв'яків під впливом вібрацій високої частоти.

Як відомо, Шнобелівська премія присуджується за досягнення, які змушують спочатку засміятися, а потім - задуматися. Премією нагороджують за незвичайні і дотепні дослідження, щоб привернути увагу і стимулювати зацікавленість людей до науки, медицини та технологій.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що фільм "Дау", який знімали в Харкові, замість нагород отримав кримінальні справи. Причиною стали епізоди картини "Дау. Дегенерація", в яких знімали немовлят. Ймовірно це діти з дитячих будинків, а сцени, які відтворювалися з їх участю на екрані, могли завдати їм травму на все життя.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися