Харківські школярі цього року не будуть здавати ДПА

В Україні дітей перевели на дистанційне навчання

Школярів 4-х та 9-х класів цього року звільнили від проходження державної підсумкової атестації. Про це повідомили на сайті Міністерства освіти та науки України.

Відзначається, що скасування пов'язане з коронавірусом та введенням на всій території України режиму надзвичайної ситуації. У відповідному документі про освіту учням, видадуть документ, де буде написано "звільнений".

"Таке рішення сприятиме організованому завершенню навчального року учнями, які закінчують отримання початкового та базової загальної середньої освіти, в умовах поширення на території України COVID-19. Рішення набере чинності в день його публікації в "Офіційному віснику України" ", - написали в міністерстві.

Нагадаємо, у зв'язку зі зростанням рівня захворюваності COVID-19 керівникам установ загальної середньої освіти рекомендували перевести школярів на дистанційне навчання. Згідно з рішенням комісії ТЕБ та НС, дистанційно рекомендується навчати учнів загальноосвітніх установ області, крім учнів 1-4 класів. При цьому, якщо в початкових класах будуть виявляти випадки COVID-19, їм також рекомендували переходити на дистанційну форму навчання. Заборона не поширюватиметься на учнів спеціальних, санаторних установ, установ спеціалізованої освіти обласного підпорядкування, а також навчально-реабілітаційних центрів - за умови, якщо вони будуть дотримуватися санітарних і протиепідемічних заходів та здійснювати обов'язковий щоденний контроль за станом здоров'я учнів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися