У Харкові з понеділка діти повернуться в школи, але не всі

У мерії заявили, що навіть якщо Харків потрапить до червоної зони, деякі діти вдома не залишаться

У Харкові учні молодших класів повернуться за парти вже в понеділок, 5 квітня. Про це повідомила директорка департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко.

Відзначається, що навчання буде проходити за змішаною формою: 1-4 класи навчатимуться безпосередньо в установах, інші школярі будуть займатися дистанційно. При цьому, в згоді з батьками, вчителі зможуть крім дистанційного навчання, займатися індивідуальними консультаціями, наприклад з приводу ЗНО.

Також, за словами чиновниці, навіть якщо Харків потрапить до червоної зони, дитячі сади та молодші класи не закриватимуть. "Це просто катастрофа, коли діти малі, їх діти нікуди, ми вже за цей рік навчилися здійснювати всі протиепідемічні заходи, які необхідні", - сказала Деменко.

Вона зазначила, що в дитячих садках Харкова захворюваність на коронавірус мінімальна. З 43 тисяч дошкільнят хворіють тільки вісім дітей, у них підтверджено COVID-19, але хвороба майже не проявляється. При цьому інфіковані діти інфікувалися в сім'ях, де на коронавірус захворів хтось із дорослих.

Нагадаємо, в Харківській області за березень захворіло 1334 дитини. За віком - більшість учні загальноосвітніх установ, дошкільнята складають 38,9%, троє немовлят, народжених від хворих матерів.




Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/

Светлана

4 квітня 2021, 13:01

Самый простой вариант - ничего не делать! Работают все увеселительные заведения, переполнен транспот. Терехов надеется, что за него кто то проголосует? Зря!

Надежда

3 квітня 2021, 09:46

Это безобразие, что вы хотите открыть младшие классы. Вы хотите извести наше и без того малочисленное будущее поколение. Надо закрыть школы и сады на 2 недели и ввести полный локдаун, с посещением продовольственных магазинов один раз в неделю. Только так можно несколько сбить поднявшуюся волну заболеваний коронавирусом. СИДИТЕ ДОМА. ГУЛЯЙТЕ НА СВЕЖЕМ ВОЗДУХЕ ОТДАЛЕННО ОТ ДРУГИХ ГУЛЯЮЩИХ.

Елена

1 квітня 2021, 12:03

Правильное решение, учитывая эту официальную информацию https://kharkov.comments.ua/news/society/medicine/6444-v-harkovskoy-oblasti-ot-koronavirusa-stali-umirat-deti-novye-sindromy-i-osobennosti.html

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися