Харківський вчитель Ілля Гельфгат отримав звання "Герой України" - що відомо

Вручав вищу державну нагороду на Майдані Незалежності президент України

Під час параду та урочистостей до Дня Незалежності України в Києві 24 серпня на Майдані Незалежності президент Володимир Зеленський вручив звання "Герой України" видатному харківському вчителю Іллі Марковичу Гельфгату. Про це повідомляє пресслужба Харківської міськради.

"За видатні особисті заслуги перед Україною в розвитку національної освіти, багаторічну плідну педагогічну діяльність, впровадження інноваційних методів у навчанні присвоєно звання "Герой України", - оголосили під час свята на всю країну.

Також Іллі Марковичу вручили орден держави.

Гельфгат Ілля Маркович є вчителем фізики в КЗ "Харківський фізико-математичний ліцей № 27" Харківської міськради.

Цього року Іллі Гельфгату виповнилося 70 років. Він народився, виріс і навчався у Харкові.

У фізико-математичному ліцеї Ілля Маркович працює з 1988 року. За цей час він зміг підготувати багато учнів до участі у всеукраїнських та обласних олімпіадах із фізики. Сім його учнів стали переможцями міжнародних олімпіад.

Серед тих, хто навчався в Іллі Гельфгата, — учені з науковими званнями кандидатів і докторів, заслужені вчителі, керівники великих підприємств.

Ілля Маркович є заслуженим вчителем України й почесним громадянином Харкова, має ордени "За заслуги" II та I ступеня.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Харківська 13-річна боксерка здобула переконливу перемогу на Чемпіонаті Європи з боксу. Там вона перемогла російську спортсменку і завоювала золоту медаль у своїй ваговій категорії. Юніорський чемпіонат відбувався у Боснії і Герцеговині й завершився 20 серпня.



Миха

24 серпня 2021, 20:34

Не "учитель", а "Преподаватель"! Человека нельзя научить, а можно только дать возможность научиться! ! !

Александр

24 серпня 2021, 14:14

Если не ошибаюсь, то после Сухомлинского, это первый в Украине учитель школы, удостоенный высшей награды. Сухомлинский написал книгу "Сердце отдаю детям" и умер великий педагог от инфаркта. Здоровья тебе, Илья Маркович и пусть знания и улыбки твоих учеников наполнят счастьем твое сердце.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися