У Харківському університеті імені Каразіна масові скорочення викладачів - що відомо

Офіційна причина скорочення навантаження та ставок — відсутність достатньої кількості грошей у бюджеті навчального закладу

У ХНУ імені В. Н. Каразіна почалися масові звільнення — усі напередодні початку нового навчального року. Про це повідомляють вже колишні викладачі університету на своїх сторінках у Facebook.

Першим про скорочення написав викладач кафедри історії української літератури Юрій Ларін. За його словами, університет вже підготувався до масового скорочення викладачів. Офіційна причина — дефіцит бюджету. Так, керівництво навчального закладу стверджує, що не вистачає 200 мільйонів гривень на рік. А це третина коштів, необхідних на зарплати.

Юрій Ларін каже, що на філологічному факультеті скорочують аж 16 ставок. Навантаження ділитимуть між тими викладачами, які залишаються.

picture

Такі самі скорочення ставок та навчального навантаження і на інших факультетах: Олександр Зіненко — викладач кафедри зоології — повідомив, що його перевели на погодинну оплату. А на більшості кафедр біологічного факультету настільки скоротили кількість посадових окладів, що кількості аудиторних годин, які ними передбачені, недостатньо, аби забезпечити навчальні програми із дисциплін.

picture

Також працівники університету розповідають, що керівництво планує звільняти зі штату і господарський персонал та переводити усю господарчу частину на аутсорс.

Деякі з працівників припускають, що масові звільнення пов'язані не лише з браком коштів, про який було відомо ще на початку 2021 року, але й з тим, яку позицію викладачі займали під час виборів ректора.

"Скорочують тих, кого легше скоротити, безвідносно до досягнень і потенціалу. Така собі лотерея замість конкуренції", - пише один із викладачів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, як проходили вибори нового ректора Університету імені Каразіна. За результатами другого туру голосування перемогла декан юридичного факультету Тетяна Кагановська. Її суперником був декан фізико-технічного факультету Ігор Гірка.



Джерело: Facebook

Харьков

2 вересня 2021, 19:46

Смотри на класс и количество машин в крупных городах и ясно, где деньги скрыты. Обидно, естественные науки - это суть и базис ун. Каразина. Все остальное - пришлое. Не ясно, куда денут это не малое колич. преподавателей. ФОП и репетиторство?

Гость

2 вересня 2021, 09:55

Игорь, маленькие: 4, 6, 8, от силы 12 тысяч, если со степенью, ученым званием и стажем.

Алина

1 вересня 2021, 21:12

Не только в ун-те им. Каразина. По всем ВУЗам Харькова идут сокращения преподавателей: ХНУРЭ, Политех, Юр. академия,

Ибрагим

1 вересня 2021, 17:39

Давно пора разгонять-ничему не учат только штаны просиживает.Не учеба а фикция.

Александр

1 вересня 2021, 12:43

ЭТУ КЛОАКУ КОРРУПЦИИ ВООБЩЕ РАЗОГНАТЬ НАДО С БАКИРОВЫМ И ЕГО ДРУГОМ КИЗИЛОВЫМ!!! ВЗЯТКИ, РАСПИЛ БЮДЖЕТА И Т.Д.

Игорь

1 вересня 2021, 06:06

200 млн это треть денег необходимых на зарплату, итого на зарплату необходимо 600 млн. Это получается, что зарплату в 20 тыс. грн можно выдать 30 000 раз, делим на 12 и получаем 2500. Т.е. 2500 человек в месяц получат по 20 тыс.грн. Интересно, сколько же преподавателей в Каразина, и какая у них зарплата???

Валентина

31 серпня 2021, 22:28

УУ

Папаша

31 серпня 2021, 20:48

А зачем нам биологи- зоологи? Нас Модерна с Файзером и так выле ит

сергей

31 серпня 2021, 19:01

Игорь Александрович, Там есть много специальностей, которые не представлены в других вузах. К тому же Каразина - единственный гуманитарный вуз города.

Игорь Александрович

31 серпня 2021, 16:12

Если вы ценные специалисты, вас заберёт любой другой вуз, а их в Харькове много - зачем именно ХНУ?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися