Де у Харкові відкрили пам'ятник Пацюку - що символізує (фото)

Це єдина в Україні подібна скульптура та має назву "Феномен наук про здоров'я"

У Харкові у Національному фармацевтичному університеті відкрили незвичайний пам'ятник, який виконаний у формі пацюка. Про те, що символізує скульптура розповіли у профілі Університету у соцмережах.

"Феномен наук про здоров'я" - таку назву має бронзовий пацюк, який тримає в лапках пігулку, а з-під його лапок падають наукові книги. Він розташований на мармуровому постаменті заввишки 3,5 метри та символізує вдячність людства за внесок у наукові відкриття лабораторним тваринам.

picture

"Багато наукових відкриттів, особливо у фармації та медицині, зроблені на основі дослідів, проведених за участі лабораторних тварин", - пояснили у НФаУ.

У повідомленні йдеться, що допомога тварин необхідна, аби створити нові ефективні способи лікування та покращення якості життя людей.

За словами, ректора НФаУ Алли Котвіцької скульптура встановлена на честь помічників вчених є наразі єдиною в Україні.

Ректорка зазначила, що наразі науковці змінюють підходи до проведення наукових досліджень, застосовують новітні комп'ютерні технології: біоінженерні, тривимірне моделювання, клітинні культури. Втім, внесок лабораторних тварин так і залишається неоціненним.

Автором композиції є Народний художник України Сейфаддін Гурбанов.

Нагадаємо, раніше "Коментарі"розповідали, що на одній з будівель Харківського Хіммашу знайшли старовинну німецьку вивіску, яка була зроблена ще до Другої світової війни. На ній чорною фарбою нанесено напис німецькою мовою: "Kfz.Inst. Komp. 211", що у перекладі означає "Авторемонтна компанія". Будівлю, на якій вона розміщена, збираються ремонтувати, тому напис може бути знищено.



Інга

16 вересня 2021, 17:25

И животных жалко и без них никак. Хороший памятник, как мне кажется. И без политики наконец. А то сколько не нахожу старых фото на Виолити и современных в новостях, все памятники почти с каким-то подтекстом, в хочется чего-то нейтрального побольше

Лия

4 вересня 2021, 07:38

С пальцами на лапах переборщили. Что на верхних, что на нижних...

V

2 вересня 2021, 10:47

В Горсовете там как раз одни крысы и обосновались

Жора

2 вересня 2021, 06:31

Игорь Александрович, На себя в зеркало посмотри. А Гепа тебя наверное уже заждался. Но сначала твоя родня пусть лет пять тебя на каталке покатает.

Ибрагим

1 вересня 2021, 17:46

Этому гурбанову надо руки отбить. .тоже мне- Церетели непризнанный.

Игорь Александрович

1 вересня 2021, 15:58

Вылитый Гепа, только без очков и коляски.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися