Де у Харківській області читають найбільше книжок та відвідують бібліотек

Найчастішими гостями бібліотек є школярі

До Всеукраїнського дня бібліотек, який традиційно святкують 30 вересня, в Харківському управлінні статистики вирішили порахувати, який внесок роблять бібліотеки у життя харків'ян та мешканців області. Про роль бібліотек у цифрах розповіли в інформаційному повідомленні Головного управління статистики у Харківській області, передають Коментарі.

У повідомленні йдеться про те, що у  Харківській області у минулому році функціонувало 794 бібліотеки, послуги яких використали 513,9 тисяч читачів. Більше третини з відвідувачів бібліотек - діти до 18 років. За рік читачі отримали 12 млн журналів та книжок.

Переважна більшість бібліотек знаходиться у сільській місцевості - 578.  Загальний бібліотечний фонд Харківської області складає 17,4 млн примірників.

Зараз у бібліотеках регіону працює 1787 бібліотечних працівників.

У інформаційному листі зазначено, що бібліотеки є потужними центрами інформації та комунікації, які охоплюють усі сфери суспільного життя. Функціонування бібліотек ставить метою реалізацію Цілей сталого розвитку. У цих закладах проводять різноманітні просвітницькі акції та заходи, які спонукають до отримання знань, а також розширюють паперові та електронні фонди бібліотек.

В Управлінні статистики привітали працівників бібліотек зі святом, в також засвідчили серйозний внесок бібліотек в українську освіту, науку та культуру.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Харківська державна наукова бібліотека імені В.Г. Короленка отримала грант у "Великій реставрації". За державні гроші тут зроблять реставраційний ремонт фасадів та покрівлі.





Джерело: Головне управління статистики Харківської області
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися