У Харкові замість вчителя, який підготував призера міжнародної олімпіади, нагородили іншу людину

Незважаючи на те, що учень вказав ім'я свого найважливішого наставника, нагороду віддали іншому вчителю

Харківський вчитель та педагог Олексій Сергійович Щербина, який підготував бронзового призера міжнародної олімпіади з математики, залишився без нагороди за зусилля. Замість нього нагородили за досягнення учня зовсім іншого вчителя. Про деталі несправедливої події розповіла у Facebook Марія Щербина.

Олексій Щербина готував учня Микиту Харіна до міжнародної олімпіади протягом двох років. Врешті наприкінці вересня 2021 року, були визначені переможці 62-ї Міжнародної математичної олімпіади. Микита за свої досягнення отримав бронзову медаль.

Минуло кілька днів та від Офісу президента нагорода за підготовку учня прийшла не Олексію, а шкільній вчительці математики Микити.

Керівник збірної України на олімпіаді Богдан Рубльов пояснив, що на вимогу Офісу президента було вказано саме шкільного вчителя учня, а не репетитора. Також було зазначено, що таке рішення мотивоване присвятою нагороди до Дня вчителя.

Сама процедура нагородження передбачає, що саме учень має вказати імена тих людей, які, на його думку, доклали найбільше зусиль до підготовки призера. Ім'я людини, яка зробила найбільший внесок вказується першим, і саме ця людина отримує визнання від держави.

Микита Харін про це знав та першим вказав саме Олексія Щербину. А вже на стадії передачі документів до Офісу президента порядок прізвищ змінили, і першою стала значитися шкільна вчителька учня.

Сам призер з олімпіади привіз своєму наставникові Олексію Щербині медаль, яку також вручають на змаганнях, на ній значиться напис: "Моєму вчителеві від вдячного учня".

picture

У повідомленні також йдеться, що внесок шкільної вчительки Микити не применшується, а наголошується саме на тому, що імена вчителів на державне визнання були змінені саме з політичних мотивів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що нардепка від "Слуг народу" з Харкова, Анна Колісник приховала у своїй декларації відомості про наявність у неї майна на 4,4 мільйона гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися