У Харкові енергетики використовують унікальну лабораторію (ФОТО)

Все обладнання лабораторії українського виробництва

Персонал служби метрології АТ "Харківобленерго" ввів в експлуатацію пересувну повірочну лабораторію ППЛ-110. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ “Харківобленерго”.

Лабораторію використовують для визначення метрологічних характеристик (повірки, калібрування) однофазних і трифазних трансформаторів напруги (ТН) 6-110 кВ вузлів обліку електричної енергії та систем релейного захисту, автоматики електропідстанцій товариства. 

Начальник служби метрології Ігор Корнійчик розповів, що сучасних аналогів цій лабораторії в Україні немає. За його словами, унікальність лабораторії полягає в керуванні її роботою і обміні інформацією з оператором за допомогою блоку управління з сенсорною панеллю і спеціалізованого програмного забезпечення. До того ж мобільна трансформація з високовольтним силовим і еталонним обладнанням, дозволяє розгортати повірочну схему ТН 35-110 кВ на відкритому розподільчому устаткуванні безпосередньо в місці експлуатації ТН.

Лабораторія змонтована на базі автомобіля Renault Master, але все обладнання в ній - українського виробництва. "Поки що лабораторія використовується у місті Харкові, але надалі планується охопити всю Харківську область", – повідомив Ігор Корнійчик.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що фахівці “Харківобленерго” оприлюднили графік відключення електроенергії у населених пунктах регіону. Оновлений графік діятиме з 9 по 15 січня. Перелік адрес, де впроваджуватимуть погодинні відключення електропостачання, можна переглянути за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися