Якими мають бути мінімальні зарплати медпрацівників у Харківській області у 2023 році

Гарантії щодо виплати базової заробітної плати поширюватимуться на ті медзаклади, які мають договори із НСЗУ за Програмою медичних гарантій

Уряд встановив фінансові гарантії для медичних працівників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Департаменту охорони здоров'я Харківської ОВА. 

У 2023 році мінімальна заробітна плата має становити:

  • для лікаря, фармацевта  та фахівця з реабілітації – не менше ніж 20 000 гривень,

  • медичної сестри/брата – не менше ніж 13 500 гривень.

У МОЗ зазначили, що вказані рівні заробітної плати - це лише мінімальний рівень заробітної плати, гарантований державою медикам, які працюють повний робочий день.

Гарантії щодо виплати базової заробітної плати поширюватимуться на ті медзаклади, які мають договори з НСЗУ за Програмою медичних гарантій, при цьому їх фонд оплати праці з нарахуваннями за поточний місяць не має перевищувати 85 % грошового доходу, отриманого у поточному місяці,  з урахуванням накопичених залишків.

Для лікарів первинної ланки та медичних сестер, які працюють з ними, умовою для отримання вищезгаданої зарплати є мінімум 70 % від оптимальної кількості укладених декларацій з пацієнтами.

У МОЗ розповіли, що відтоді як лікарні стали самостійними підприємствами, відповідальність за розподіл бюджету лікарні та раціональне використання коштів покладено саме на керівника медичного закладу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що до початку російської збройної агресії у Вовчанській ЦРЛ працювали 316 осіб, наразі – 167 працівників. Через нестачу кадрів запросили на роботу лікарів-пенсіонерів. У лікарні розповіли, що заборгованості по заробітній платі немає. До того ж щомісяця персонал отримує стимулюючу премію. Виплачують тим, хто залишився працювати у лікарні.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися