Безробітних у Харківській області будуть працевлаштовувати по-іншому: подробиці

У Харківській області до “Армії відновлення” залучено понад 600 осіб

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов на нараді 15 березня наголосив на необхідності розв'язати важливе питання щодо працевлаштування безробітних. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

Очільник відомства звернув увагу військових адміністрацій на необхідності опрацювати на місцях залучення до “Армії відновлення” безробітних. “Завдяки цьому механізму безробітні виконуватимуть суспільно корисні роботи для відбудови Харківщини”, - зауважив Олег Синєгубов. Керівник ХОВА розповів, що на сьогодні 604 людини приєдналися до “Армії відновлення”.

Також Олег Синєгубов повідомив, що нині ухвалено закон щодо компенсації витрат для людей, житло яких постраждало внаслідок збройної агресії РФ. Він розповів, що мешканці області зможуть отримати фінанси, зокрема, і на капітальний ремонт. За його словами, вкрай важливо проводити з людьми роз’яснювальну роботу з цього приводу. “Адже потім, коли вже матимемо кошти для реалізації проєкту, на місцях оперативно допоможемо людям відновити їхнє житло”, – зазначив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській обласній службі зайнятості розповіли про необхідність та методи пошуку роботи для ВПО. У службі зазначили, що наявність роботи є важливим фактором для інтеграції на новому місці проживання внутрішньо переміщених осіб. Тому служба намагається надавати ВПО підтримку, якісні соціальні послуги, сприяти оперативному працевлаштуванню.  На обліку в службі зайнятості Харківської області протягом січня-лютого 2023 року  перебували понад 2,6 тис. ВПО, з них 2,5 тис. мали статус безробітного.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися