Яку роботу пропонують ВПО в Харкові та області

З початку 2023 року у регіоні знайшли роботу 160 внутрішньо переміщених осіб

У Харківській обласній службі зайнятості розповіли про необхідність та методи пошуку роботи для ВПО, повідомляють "Коментарі. Харків". У службі зазначили, що наявність роботи є важливим фактором для інтеграції на новому місці проживання внутрішньо переміщених осіб. Тому служба намагається надавати ВПО підтримку, якісні соціальні послуги, сприяти оперативному працевлаштуванню. 

На обліку в службі зайнятості Харківської області протягом січня-лютого 2023 року  перебували понад 2,6 тис. ВПО, з них 2,5 тис. мали статус безробітного. Майже 1,8 тис. отримували допомогу по безробіттю.

Внутрішньо переміщені особи для адаптації на регіональному ринку праці отримували комплекс адресних профорієнтаційних послуг, зокрема інформаційні, консультаційні, були залучені до профінформаційних семінарів, тренінгів із техніки пошуку роботи. Загалом такі послуги отримали майже 2 тис. безробітних з-поміж ВПО.

З початку 2023 року за сприяння служби зайнятості роботу знайшли 160 внутрішньо переміщених осіб. Переселенцям запропонували роботу на підприємствах: 

  • гуртової та роздрібної торгівлі,

  • переробної промисловості,

  • тимчасового розміщення й організації харчування,

  • сільського господарства,

  • освіти,

  • охорони здоров’я.

Станом на початок березня 2023 року на обліку в службі зайнятості перебували 1,5 тис. внутрішньо переміщених осіб, з них 1,4 тис. мали статус безробітного, це становить 12% від усіх зареєстрованих в службі зайнятості безробітних.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Лозівській громаді виникли проблеми з фахівцями у комунальних підприємствах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися