У Харківській області безробітних навчатимуть по-новому

Ухвалений порядок має сприяти зменшенню кількості безробітних

Кабмін затвердив Порядок професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних. На думку міністрів, зміни мають стимулювати надання безробітним не тільки нових навичок, а й нового місця проживання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної служби зайнятості. 

Перший віцепрем'єр-міністр — Міністр економіки України Юлія Свириденко розповіла, що безробітні зможуть самостійно обирати заклад освіти для проходження професійного навчання та у разі потреби місце проживання у період навчання. 

Зараховувати до закладів освіти та навчати в них, а також забезпечувати місцем проживання будуть на підставі сертифіката на навчання та сертифіката на проживання у період навчання.

Крім того, ухвалений порядок передбачає можливість вибору безробітним місця навчання у роботодавця безпосередньо на робочому місці за індивідуальною формою навчання або шляхом стажування. Такі зміни дозволять скоротити терміни навчання і витрати на навчання, сприятиме працевлаштуванню безробітних та їх адаптації на робочому місці.

Ще одним нововведенням стало те, що роботодавцям дозволили здійснювати попередній відбір безробітних, які виявили бажання пройти професійне навчання на робочому місці або навчатися за дуальною формою, перед отриманням ними сертифікатів на навчання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що проєкт “Спільно. Точки зустрічі” оголошує набір фахівців, які готові наживо працювати з дітьми та підлітками. Проєкту потрібні психологи, освітяни, тренери, аніматори, спеціалісти з неформальної освіти, представники громадських організацій. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися