На Харківщині ВПО видають ваучери: що відомо

ВПО можуть пройти навчання, щоб знайти роботу

У Харківській області внутрішньо переміщені особи можуть отримати ваучери на навчання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської територіальної громади.

Відповідно до чинного законодавства отримати ваучери на навчання можуть ВПО працездатного віку (за відсутності підходящої роботи). Скориставшись такою можливістю, вони матимуть більше шансів працевлаштуватися за обраною спеціальністю, пояснили у міській раді. 

Зараз визначено 123 професії та спеціальності, за якими можна отримати ваучер. Водночас до переліку були включені, зокрема, такі спеціальності: 174 “Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка”, 162 “Біотехнології та біоінженерія”, 022 “Дизайн”, 012 “Дошкільна освіта”, 273 “Залізничний транспорт”, 122 “Комп’ютерні науки”, 075 “Маркетинг”, 255 “Озброєння та військова техніка”, 076 “Підприємництво та торгівля”, 242 “Туризм і рекреація”, 263 “Цивільна безпека”.

Ознайомитись з повним Переліком можна на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням.

Ваучер - документ, за допомогою якого повністю або частково оплачується вартість навчання у закладах освіти. Заклад освіти, в якому буде проходити навчання, особа вибирає самостійно. Ваучери видаються одноразово. Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не більше 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (на 01.01.2023 – 26 840 грн). Оплачує ваучер Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Заява може бути подана особисто в паперовій формі або онлайн на порталі Державної служби зайнятості.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові перевірили ВПО.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися