Стало відомо, яких спеціалістів не вистачає у Харкові та області

Частина працівників з Харкова переїхала у західні регіони

У Харківській області ринок праці скоротився приблизно на третину, порівняно з довоєнним рівнем. Про це розповів директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков на пресконференції, повідомляють "Коментарі. Харків".

Він зазначив, що за результатами І кварталу 2023 року попит на роботу заявили 2,5 тисячі підприємств у Харківській області. Загальна кількість пропозицій роботи становили близько 8 тисяч вакансій. Ця кількість - приблизно третина від довоєнного рівня. Керівник служби зазначив, що з регіону виїхала велика кількість підприємств, тому ситуація потенційно могла бути набагато гірша. При цьому, за його словами, в області є навіть дефіцит кваліфікованих токарів, фрезерувальників, слюсарів, операторів станків з програмним керуванням.

Щодо зменшення кількості підприємств, то Олександр Котуков повідомив, що частина працівників переїхала у західні регіони. Основними напрямками трудової міграції стали Львів, Чернівці, Івано-Франківськ, Тернопіль. Приміром, багато фахівців з IT-сфери, виїхали до Львова. Багато фахівців і багато підприємств виїхало саме на західну Україну - Чернівці, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль. Вони працюють там, і це об'єктивна реальність.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що через повномасштабну збройну агресію Росії в Україні діє воєнний стан. Трудові відносини у цей період регулюються чинним законодавством. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Куп'янської міської ради. Щодо працевлаштування осіб з інвалідністю, у міській раді зазначили, що відповідно до Конституції та інших законодавчих актів, такі мають соціально-економічні права і свободи громадян України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися