Який бізнес розвивається у Харкові та області під час війни

У Харківській області щомісяця приблизно на 10% збільшується кількість зареєстрованих ФОПів

Внаслідок повномасштабного російського вторгнення майже 80% бізнесу Харківської області було релоковано до західних регіонів країни. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов розповів, процес повернення і відновлення роботи підприємств області розпочався після успішного контрнаступу ЗСУ та деокупації майже всієї території регіону.

За словами представника ХОВА, влада області має не тільки відновлювати та відбудовувати регіон, а й створювати робочі місця та повертати підприємства в регіон. Також потрібно допомагати підприємствам поновити свою роботу. 

Євген Іванов повідомив, що у Харківській області щомісяця приблизно на 10% збільшується кількість зареєстрованих ФОПів. Власну справу у сфері надання послуг відкрили майже 8 000 підприємців. Це перукарні, салони краси, сервіси технічного обслуговування автомобілів тощо. Такого результату вдалося досягти в тому числі завдяки доступному кредитуванню.

У регіону продовжує працювати програма кредитування “5-7-9%”. Зараз Харківська область посідає 6 місце в Україні за кількістю таких виданих кредитів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові станом на 1 липня зареєстровано 118,8 тис. фізичних осіб-підприємців. У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку розповіли, що у першому півріччі 2023 року у Харкові припинили діяльність 9,7 тис. ФОП. 

Детальніше про ситуацію з бізнесом в Харкові читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися