У Харківській області перевірили реабілітаційні центри: подробиці

У ході перевірки було виявлено декілька порушень

У Харківській області провели комісійну перевірку реабілітаційних центрів для алко- та наркозалежних, які розташовані на території Пісочинської селищної ради. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області. 

В результаті проведених заходів було виявлено порушення Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів". Зокрема:

  • не надана інформація щодо державної реєстрації потужності;

  • відсутня інформація щодо проходження навчання з питань гігієни персоналу та навчання щодо гігієнічних вимог до виробництва й обігу харчових продуктів;

  • відсутня інформація, що вода, яка використовується на харчоблоці, відповідає вимогам, установленим до води питної тощо.

“З метою запобігання виникненню епідемічних ускладнень внаслідок вживання їжі, що може призвести до харчових отруєнь, на підставі статей 22, 25, 29, 44, 45, 47, 48 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" фахівцями Харківського районного управління запропоновано виконання всіх вимог протокольного рішення”, - уточнили в Держпродспоживслужбі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що для забезпечення належних умов життєдіяльності людини важливе гігієнічне значення має стан електромагнітної ситуації в населених місцях. 

У держустанові пояснили, в природі існують електромагнітні хвилі різних діапазонів, в тому числі радіочастотних. Вони утворюють постійний природний фон. “Збільшення кількості й зростання потужності різноманітних джерел неіонізуючого випромінювання утворює додаткове штучне електромагнітне поле”, - зазначили у держустанові. У містах джерелами електромагнітного забруднення є радіотехнічні об’єкти, в т.ч. базові станції операторів мобільного зв’язку. 

Про результати перевірки читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися