У Харківській області тепер навчатимуть важливій професії за ваучером

Ваучер на навчання за професією «сапер» відтепер можна отримати у службі зайнятості

У Харківській службі зайнятості відтепер можна отримати ваучер на навчання професії "сапер". Так, відповідно до Наказу Міністерства економіки України №9948 від 01.08.2023 зі змінами та доповненнями, що діють із 13.10.2023, спеціальність сапер (розмінування) включена до Переліку професій та спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

"Професійне навчання на підставі ваучера – це одна з найзатребуваніших активних програм служби зайнятості, – говорить директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков. – Станом на 26 жовтня 2023 року в Харківській області ваучер отримали 1250 осіб. І це другий показник по Україні".

За словами керівника обласного центру зайнятості підготовка спеціалістів-саперів значно допоможе з гуманітарним розмінуванням та відновленням економіки Харківщини.

У Харківській області пройти навчання за професією сапер можна у Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування та швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Під час навчання слухачі опанують необхідні знання та навички для безпечної та ефективної роботи з вибуховими речовинами та розмінування територій.

Нагадаємо, що ваучер на навчання можуть отримати:

люди віком старше 45 років; внутрішньо переміщені особи; звільнені з військової служби; учасники бойових дій;  особи з інвалідністю; особи, які отримали поранення внаслідок військової агресії; особи, які були позбавлені особистої свободи внаслідок збройної агресії  проти України, після їх звільнення.

Більше відповідей про можливість отримання ваучеру – за посиланням.

Щоб отримати ваучер на навчання звертайтеся до найближчої філії Харківського обласного центру зайнятості чи її структурного підрозділу або у телеграм чи на "гарячу лінію" обласної служби зайнятості, яка працює з понеділка по п’ятницю, з 9:00 до 17:00 за телефонами: 096 055 48 69, 063 847 83 67, 067 728 97 45, 097 970 40 68.

Також можна подати онлайн-заявку.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області готуються до примусової евакуації: у яких громадах

Через загрозливу обстановку на фронті, людей закликають евакуюватися до більш безпечних територій

"Задля збереження життя та здоров'я людей закликаємо громадян до евакуації з небезпечних територій. Готуємо рішення про примусову евакуацію сімей з дітьми із 10 населених пунктів Куп'янської, Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району. Там перебуває 275 дітей.

Наголошуємо – діти можуть бути евакуйовані тільки щонайменше з одним із батьків або іншим опікуном", – підкреслив очільник області.

Він також рекомендував цивільним, передусім родинам із дітьми, евакуюватися з Борівської громади Ізюмського району, в тому числі з смт Борова. Зараз там проживає 8900 людей, серед них – 844 дитини.

"Усі евакуйовані будуть забезпечені житлом, матимуть підтримку та повний супровід від міжнародних гуманітарних організацій, якщо будуть виїжджати за межі області – отримають одноразові виплати. За бажання буде організована евакуація в західні області України", – наголосив Олег Синєгубов.

Де на Харківщині були "прильоти" та наступальні дії – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися