У Харківській області збільшили зарплату за особливий труд

Мешканці Харківської області отримуватимуть значно більше грошей за участь в Армії відновлення

Уряд збільшив оплату за виконання суспільно корисних робіт у 1,5 рази. Відтепер у межах проєкту "Армія відновлення" оплата праці складатиме до 10 050 грн у місяць. Про це розповів директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков, інформують "Коментарі. Харків".

За словами Котукова, Харківщина долучилась до проєкту "Армія відновлення" з початку цього року після скасування заборони проведення суспільно корисних робіт у зоні бойових дій. Станом на 01.11.2023 року на роботу в "Армії відновлення" видано понад 12,2 тисяч направлень, профінансовано  майже 100 млн грн громадянам, які беруть участь у проєкті. Це найбільший результат в Україні. Фінансування на заробітну плату учасникам суспільно корисних робіт, направлених службою зайнятості, здійснюється 100% за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

У Харківському регіоні рішення про організацію суспільно корисних робіт ухвалені військовими адміністраціями у всіх 7 районах. Роботи проводяться у 52 громадах, види робіт залежать від потреб конкретної громади. Учасники "Армії відновлення" займаються розборами завалів, будівництвом захисних споруд, плетінням маскувальних сіток, наданням соціальних послуг у Пунктах незламності тощо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Генерал Сирський повідомив, що відбувається на Куп’янському напрямку

Стратегічних успіхів на Куп‘янському напрямку ворог не має. Про це повідомив Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, інформують "Коментарі. Харків". "Мета росіян зрозуміла – вони хочуть знову окупувати місто. Сили оборони дають гідну відсіч російським окупантам, зривають їх спроби просуватися вперед. Слава українським воїнам", – написав генерал у Телеграм.

Очільник області не задоволений роботою комісій щодо компенсацій на відновлення житла

Реалізацію програми єВідновлення в регіоні обговорили на апаратній нараді під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, інформують "Коментарі. Харків".

Всього на Харківщині компенсації у межах програми єВідновлення за пошкоджене майно перевищили 835,7 мільйонів гривень.

"Програма єВідновлення є одним із пріоритетних напрямків нашої роботи. Очільник кожної громади, міської та районної військових адміністрацій в регіоні, де дозволяє безпекова ситуація, має докласти максимум зусиль, аби комісії з обробки заяв на компенсацію за пошкоджене або знищене майно набрали темп роботи. Вимагаю від керівників РВА взяти на контроль це питання", – сказав Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися