Брак кадрів відчувають на Харківщині: як залучатимуть

У деокупованих громадах працюють над проєктами щодо працевлаштування населення

При Харківській ОВА пройшло чергове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення, де обговорили проєкти працевлаштування та стимулів для залучення нових кадрів у громади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

"Необхідно посилити роботу з забезпечення кадрів у деокупованих громадах. Зокрема, наразі відчуваємо брак кадрів серед лікарів. Для цього спільно з органами місцевого самоврядування варто шукати рішення щодо залучення спеціалістів, наприклад, серед ВПО. Окрім того, допомагати таким фахівцям з житлом", – сказав заступник начальника Харківської ОВА Роман Семенуха.

Також в.о. директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Тетяна Печура нагадала, що наприкінці минулого року ухвалили Програму розвитку соціальних послуг та психологічної допомоги. Вона була розроблена за дорученням ХОВА та спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

"За підтримки ЮНІСЕФ ми не лише розробили цю Програму, а й будемо її реалізовувати. Минулого року розпочали за співпраці ЮНІСЕФ впроваджувати соціальні проєкти в громадах. У 2024 році плануємо додати ще 7 громад. Згодом плануємо масштабувати досвід  щодо медіації, надання послуги раннього втручання й на інші громади Харківської області", – додала Тетяна Печура.

Окрім того, на засіданні обговорили стан реалізації експериментального проєкту щодо запровадження інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя.

"Закладено фінансування на субвенцію з державного бюджету місцевим на впровадження інституту "Помічник ветерана". Зараз ми співпрацюємо з Мінветеранів щодо розробки проєктів порядку використання коштів субвенції. Субвенцією, найімовірніше, буде передбачена не тільки оплата праці помічника, як це було в межах експериментального проєкту в 2023 році. Також може бути передбачене і певне фінансування для забезпечення умов праці помічника ветерана", – підкреслив начальник Управління у справах ветеранів Харківської ОВА Олег Пуль.

Керівник БО "Координаційний гуманітарний центр" Євген Коляда доповів про результати організації збору та постійного моніторингу потреб цивільного населення Харківської області. Це необхідно для того, щоб у громадах пропрацювати короткострокові, середньострокові та довгострокові плани стратегічного відновлення. Так, наразі повністю опрацьовано потреби 5 громад: Малинівської, Печенізької, Чкалівської, Савинської, Шевченківської. У процесі – Балаклійська громада.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

День ангела 27 січня: історія свята, привітання та прикмети дня

27 січня, за новим церковним календарем вшановуються Перенесення чесних мощів св. Йоана Золотоустого. Про це повідомляють “Коментарі. Харків” з посиланням на інформацію Православної церкви України. 

Є кілька заборон цього дня - що сьогодні не можна робити – читайте за посиланням

Випадок африканської чуми на Харківщині: громаду поділили на зони

В патологічному матеріалі від трупу свині, відібраного на подвір’ї мешканців с. Момотове Вільхівської територіальної громади Харківського району, виявлено ДНК вірус африканської чуми свиней. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ Держпродспоживслужби Харківщини.

У зв’язку з цим визначені карантинні зони щодо недопущення розповсюдження вірусу африканської чуми свиней – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися