У Харкові підприємцям роздають гроші

За словами директора Харківського обласного центру зайнятості Володимира Міненко зайнятості щодня отримує 800-900 заявок

У Харківській області за грошовою допомогою на період карантину звернулися 15,5 тис. підприємців. Про це розповів директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко в програмі "Тема дня".

За його словами, 13,5 тис. осіб - це представники малого та середнього бізнесу без найманих працівників. Він нагадав, що з держбюджету на Харківську область виділено 400 млн грн. На сьогодні виплачено майже 65 млн грн.

"Ми майже щодня отримуємо 800-900 заявок. Фахівці центру працюють в дуже напруженому режимі. Черг особливих немає. Ми поставили стільці, столи на вулиці, біля міського центру. І там фахівці надають допомогу, консультують", - зазначив Міненко.

Також Міненко уточнив, що для отримання виплати підприємці повинні подати пакет документів: заяву про надання допомоги по частковому безробіттю, копію наказу про дату зупинки діяльності ФОП, відомості про фізичну особу та довідку про сплату єдиного соціального внеску протягом 6 місяців. Гроші надійдуть протягом 20 днів. За весь час оформлення виплат центр відмовив 262 підприємцям.

Нагадаємо, що максимальна сума карантинної компенсації становить не більше, однієї мінімальної зарплати - близько 4723 грн.

Раніше "Коментарі" повідомили, що в Харківській області заборгованість по зарплаті становить понад 500 мільйонів гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися