Одіозний харківський лісник Віктор Сиса став безробітним (Фото)

Голова Держагентства лісових ресурсів звільнив відомого харківського лісника Віктора Сису

Сьогодні, 24 січня, звільнили відомого харківського лісника Віктора Сису, який є фігурантом у кількох кримінальних провадженнях, зокрема у службовій недбалості та хабарі детективу НАБУ. Про це повідомив голова Державного агентство лісових ресурсів України Андрій Заблоцький на своїй сторінці у Facebook, передають "Коментарі. Харків".

У публікації голова Держагентства написав, що він підписав наказ про звільнення Віктора Сиси з посади директора Гутянського лісгоспу на Харківщині.

"Людина, яка порушує законодавство і не забезпечує збереження та ефективне використання лісових ресурсів не може працювати в лісовому господарстві", - зазначив Андрій Заблоцький.

До публікації керывник Держагентства  долучив фото наказу та хештег #всебуделіс.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що Московський районний суд Харкова відсторонив від посади директора ДП "Гутянське лісове господарство" Віктора Сису.

Ліснику повідомили про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).  У прокуратурі кажуть, що він не забезпечив належне зберігання майна лісгоспу і в одному з лісництв  держпідприємства вирубали і вивезли понад 200 дубів на у 4,2 мільйони гривень.

Крім того, Віктор Сиса фігурує ще в одному кримінальному провадженні  - за фактом надання неправомірної вигоди (ч.3 ст.369 КК України). Лісника викрили при спробі дати хабара у 100 тисяч доларів детективу НАБУ за закриття  кримінального провадження щодо подій у лісгоспі, яким керував Сиса.

Приєднуйтесь до нас в Telegram - Пульс Харкова - і будьте в курсі найцікавіших і важливих новин міста та Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися