На Харківщині карантин сильніше вдарив по жінках ніж по чоловіках

На Харківщині жінки частіше шукають роботу ніж чоловіки

У Харківській області з початку 2021 року послугами служби зайнятості скористалася 41 тисяча безробітних, серед яких 23 тисячі або 56% - це жінки. Про це повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

За словами Міненко, якщо порівнювати статистику з аналогічним періодом минулого року кількість безробітних жінок зросла на 7 тисяч. Він також зазначив, що у 2021 вже понад 2 тисяч жінок отримали роботу, завдяки службі зайнятості. Серед найпопулярніших сфер працевлаштування - державне управління, торгівля, ремонт автотранспортних засобів, охорона здоров'я, переробна промисловість та освіта. Понад 300 безробітних жінок взяли участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру.

"Для мешканок Харківщини, які втратили роботу, проводяться індивідуальні професійні консультації. Кар'єрні радники допомагають кожній безробітній розробити індивідуальний план професійної реалізації, який також передбачає підвищення кваліфікації або зміну професії на потрібну на ринку праці ", - зазначив Міненко.

Професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації проходило понад 800 безробітних жінок. Вони освоювали такі професії та спеціальності як: адміністратор, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, кравець, швачка, кухар, касир торгового залу, маляр, тинькар.

У регіоні, на початок березня, рівень безробіття серед жінок становив 2,12%, що на 0,3 відсотка більше, ніж серед чоловіків. Це свідчить про те, що карантинні обмеження сильніше вплинули на становище жінок на ринку праці. Без роботи залишилися працівники сфери торгівлі та послуг, фінансів і страхування, туристичної галузі, де традиційно працює більше жінок.




Станислав

6 березня 2021, 23:36

И где переподготовка и перепрофилирование? У меня жена пол года работу найти не может. Места с текучкой- кассир, работник зала, хрень низшей ступени за 6 тысяч- да, есть. Для квалифицированных специалистов работы нет. Работодатель адекватно понимает стоимость специалиста и ответ один- мы не готовы оплачивать ваш опыт и знания. Это дорого. И что дальше? Страна-базар?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися