У Харківській області вчителі стали отримувати менше грошей

В Зміївській громаді можуть закрити школи, в яких мало дітей

Зміїв потрапив в "червону" зону Індексу фінансової спроможності шкільної освітньої мережі на 2021 рік. Це означає, що там може не вистачити грошей на зарплати вчителям з держбюджету. Про це в ефірі "Українського радіо Харків" розповів мер Змієва Павло Голодніков.

"За січень вчителі не отримали надбавки. Ми знайшли резерви 5 млн грн, щоб вчителі отримували надбавку 10%. Коли розглядали бюджет, ми просили на освітню субвенцію 95 млн з урахуванням надбавки, але нам дали 80 млн. Тобто у цьому році на 15 млн субвенцію на зарплати освітянам нам зрізали. Таким чином ми недоотримали можливість виплачувати вчителям надбавку 30% у повному обсязі", — сказав Голодніков.

Також він уточнив, що нечисленні школи в Зміївській громаді можуть закрити, якщо це підтримають місцеві жителі.

"Є невеликі школи, де мало дітей. Наприклад, навчання однієї дитини в школі в селі Червона Поляна коштує 22 000 гривень. Це майже в три рази більше, ніж в Зміївському ліцеї №1", - розповів чиновник.

Нагадаємо, в Харківській області з початку 2021 року послугами служби зайнятості скористалася 41 тисяча безробітних, серед яких 23 тисячі або 56% - це жінки. За словами Міненко, якщо порівнювати статистику з аналогічним періодом минулого року кількість безробітних жінок зросла на 7 тисяч.




алекс

8 березня 2021, 14:53

разогнать депутатокрадов это лет на сто зарплата учителям!!! А пользы то сколько!!!

Дед Миха

8 березня 2021, 06:30

Пусть все депутаты по сотне гринов сброситься, со своих космичных зарплат - вот и хватит на обучение всех детей в малых школах!!!

Алексей

8 березня 2021, 03:42

На оборонку тратят 260 млрд гривен в год, а учителя зачем нам нужны? Нам нужно пушечное мясо безмозглое на АТО.

Дмитрий

8 березня 2021, 00:26

Все верно кому то очередной дворец с каретой, а кому то дети без образования

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися