Олімпіада в Токіо: Харківський боксер програв бій

Український спортсмен залишає Олімпіаду

На Олімпійських іграх в Токіо 24 липня в 1/16 фіналу капітан української збірної з боксу Микола Буценко програв свій перший бій. Боксер покидає Олімпіаду. Про це розповіли в пресслужбі ХОДА.

Спортсмен зустрівся з еквадорцем Кайседо Пачіто. У першому раунді український спортсмен поступився за рахунком, у другому - зрівняв, а третій раунд знову пішов боксеру з Еквадору. В результаті бій завершився з рахунком 2: 3 на користь еквадорця.

Варто відзначити, що Миколі Буценку 30 років і він виступає у ваговій категорії 53-57 кілограмів. Варто відзначити, що чоловік родом з Одеси, але останні кілька років живе і тренується в Харкові.

Ps1ICAFTBPLuQcR0JS5jDVjAE.jpg

ДОВІДКА. Олімпійські ігри - найбільші міжнародні комплексні спортивні змагання, які проводять раз в 4 роки під егідою Міжнародного олімпійського комітету. Медаль, завойована на Олімпійських іграх, вважається одним з найвищих досягнень у спорті.

Традиція проведення Олімпійських ігор, що існувала в Стародавній Греції, зародилася як частина релігійного культу. Ігри проводили з 776 року до н. е. по 393 рік н.е., всього було проведено 293 Олімпіади в Олімпії, що вважалася у греків священним місцем. Від Олімпії та походить назва ігор.

Сучасні Олімпійські ігри відродили в кінці XIX століття. Це зробив французький громадський діяч П'єр де Кубертен. У 1924 році були засновані зимові Олімпійські ігри, які спочатку проводили в той же рік, що і літні. Однак, починаючи з 1994 року, час проведення зимових Олімпійських ігор зрушено на 2 роки щодо часу проведення літніх ігор.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися