У Лозовій провели турнір пам'яті загиблого захисника України

Футбольний арбітр та мандрівник Віталій Харченко загинув у бою на Запорізькому напрямку

До Дня народження видатного викладача, історика, мандрівника та арбітра Віталія Харченка, полеглого цього року у бою на Донеччині, у Лозовій на Харківщині провели турнір пам'яті з мініфутболу. Знаково, що він припав на День фізичної культури та спорту. Про це повідомив у своїх соцмережах Лозівський міський голова Сергій Зеленський.

"Віталій завжди з теплом, турботою та тактовністю ставився до людей. Сьогодні зібралися багато його друзів, рідних та побратимів. Згадували, дякували, говорили про футбол. Герої не вмирають. Вони живуть у дітях, досягненнях, в улюблених місцях. Найкращою шаною полеглим спортсменам буде продовження їхніх напрацювань – розвиток спорту, здобутки наших чемпіонів і чемпіонок", - написав Сергій Зеленський. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відкриття меморіальних дошок у двох школах Харкова. У День пам’яті захисників України у закладах освіти Холодногірського району відкрили меморіальні дошки випускникам-героям. Про це повідомляється у соцмережах Харківської міської ради.  На будівлі Харківського ліцею №152 дошка пам'яті присвячена Юрію Красовському, який захищав Україну з 2014 року, брав участь у боях за Гнутове, Широкине та Маріуполь. Загинув 25 березня 2022 року при штурмі ворожих позицій на підступах до Харкова. У Харківському ліцеї №126  меморіальну дошку відкрили Владиславові Жуку, який загинув, рятуючи людей з-під завалів будівлі Харківської обласної військової адміністрації. 1 березня 2022 року, коли пролунали вибухи на площі Свободи, Влад повертався з чергування додому, кинувся рятувати людей. За хоробрість і вірність військовій присязі посмертно був нагороджений медаллю "За бойові заслуги".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися