У Харкові відкрили меморіальні дошки ще в двох навчальних закладах

Таким чином вшанували пам'ять військових, що захищали Харків під час повномасштабного вторгнення

У День пам’яті захисників України у закладах освіти Холодногірського району відкрили меморіальні дошки випускникам-героям. Про це повідомляється у соцмережах Харківської міської ради. 

На будівлі Харківського ліцею №152 дошка пам'яті присвячена Юрію Красовському, який захищав Україну з 2014 року, брав участь у боях за Гнутове, Широкине та Маріуполь. Загинув 25 березня 2022 року при штурмі ворожих позицій на підступах до Харкова.

picture

У Харківському ліцеї №126  меморіальну дошку відкрили Владиславові Жуку, який загинув, рятуючи людей з-під завалів будівлі Харківської обласної військової адміністрації. 1 березня 2022 року, коли пролунали вибухи на площі Свободи, Влад повертався з чергування додому, кинувся рятувати людей. За хоробрість і вірність військовій присязі посмертно був нагороджений медаллю "За бойові заслуги".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відкриття меморіальних дошок в Немишлянському районі Харкова. У Харківському ліцеї №73 Немишлянського району відкрили меморіальну дошку загиблому захиснику України Олегові Сапаленку. Олег Сапаленко (позивний – Ювелір) народився 23 вересня 1993 року в Харкові. Після закінчення ліцею №73 здобував освіту в Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті. З юного віку займався спортом, зокрема, бойовим самбо та греплінгом. На початку російської  агресії Олега було зараховано  розвідником-снайпером парашутно-десантного батальйону спецпідрозділу "Kraken". Брав участь в обороні Харкова. Загинув 24 червня 2022 року під час виконання бойового завдання у Харківській області. Також у Немишлянському районі відкрили чотири меморіальні дошки загиблим випускникам ліцеїв №11 та 74, які захищали суверенітет і територіальну цілісність України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися