"Металіст 1925" сенсаційно перемагає бронзового призера УПЛ

Харківська команда в запеклій боротьбі мінімально переграла луганську "Зорю"

Харківський "Металіст 1925" переміг "Зорю" з рахунком 2:1. Голи забили Владислав Дмитренко та Андрій Борячук з харківської команди й Едуардо Герреро з луганської. 

Харків’яни забрали контроль над м’ячем з перших хвилин, що дозволило Дмитренку швидко відкрити рахунок. Розвиток був доволі очевидним, однак луганський клуб доволі швидко ввімкнувся в гру та зміг показувати непоганий пресинг воріт суперника. Попри намагання суперника подвоїти перевагу, “Зоря” зрівняла рахунок завдяки чудовій реакції Волошина та його виведенню віч-на-віч з Мозілем.

Надалі обидві команди продовжували обмінюватися безрезультатними атаками, однак гра рукою від Антюха в межах карного майданчика завершила призначенням пенальті на користь “Металіста 1925”. Перед цим Клим Заброда декілька хвилин переглядав VAR і радився з арбітрами, а Борячук опісля не схибив з позначки. “Чорно-білі” ще мали моменти до перерви (особливо удар того ж Антюха), проте команди пішли на перерву за переваги номінальних господарів поля.

Осмислений футбол у першій половині гри давав поживу для роздумів щодо другого тайму. Проте він так і не відзначився голами. Найбільше спроб забити мала “Зоря”: на додачу до спроб потривожити володіння Мозіля від Герреро та Мишньова, варто відзначити розкішний удар головою від Венделла. Бразилець класно відкрився під навіс Антюха, проте Фортуна повернулася іншим боком до гравця “чорно-білих”. Однак у гостей з'явилися проблеми: Батагов отримав серйозне пошкодження, що зменшує його шанси зіграти в Любліні проти "Гента". Перед фінальним свистком луганці щільно замкнули суперника в карному майданчику, та захисники доволі вдало відбивали всі атаки. Тому рахунок залишився на користь підопічних Едмара.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про інвестора, що врятував "Металіст 1925" від зникнення. Засновник та СЕО криптобіржі "WhiteBIT", Володимир Носов вирішив підтримати "Металіст 1925" у скрутний для команди час. Про це повідомляється на офіційному сайті клубу. Цього тижня стало відомо, що головний інвестор клубу "АЕS Group" через ракетні атаки на підприємствах компанії втратив можливість фінансувати "Металіст 1925". Відтак Володимир Носов, уродженець Харкова, не зміг стояти осторонь проблеми "Металіста 1925" та вирішив допомогти команді з рідного міста втриматись в еліті українського футболу. “Останні декілька днів новини про ймовірне закриття клубу заполонили спортивні медіа. Я не міг дивитись як Харків залишиться без футболу. Мені хотілося підтримати рідне місто і його команду, крім того я отримав десятки звернень в соціальних мережах від вболівальників з проханням врятувати команду. Мрію, щоб не дивлячись на війну, український дух не згасав, а спорт продовжував розвиватись. Тому Прем'єр-лізі бути, а “Металісту 1925” бажаю набратися сил і продовжувати задавати рівень в турнірній таблиці” - прокоментував Володимир Носов, засновник та СЕО криптобіржі “WhiteBIT”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися