"Металіст 1925" грає внічію з одним з лідерів цього сезону УПЛ

Харків'яни здобули заліковий пункт у матчі проти "Руха" зі Львову на виїзді

ФК "Металіст 1925" здобуває важливий заліковий пункт у складному матчі проти львівсікого "Руха". Команди обмінялись забитими голами у першій половині зустрічі.

“Рух” вирішив брати гру під контроль з першої хвилини, однак це тривало недовго — гравці “жовто-синіх” почали робити контрвипади та різко перетворили матч на суцільний обмін атаками (це вже робить матч цікавішим за добру половину поєдинків УПЛ). Однак багато з них були або нерезультативними, або вдало відігравали голкіпери та оборона.

Це тривало до 25-ї хвилини, коли під час чергової контри Русин прорвався з центру поля та пробив “на силу” по воротах Ледвія. Гадаю, що такого кроку Віталій Пономарьов не очікував, проте “Рух” — це не та команда, яка здаватиметься після пропущеного голу (тут згадуємо домашній поєдинок проти “Ворскли”). І з другою атакою Плюман набіг на удар після серії прострілів і його можна було б вітати з забитим м’ячем… Якби не Жичиков. Він заблокував удар коліном і перевів його у власні ворота. Ситуація цілком робоча, проте гравцям “Металіста 1925” відверто не пощастило.

До перерви команди ще обмінювалися атаками, проте було помітно дещо кращу роботу Мозіля в каркасі воріт і на виходах. Також варто відзначити загалом джентльменську гру з малою кількістю фолів. Однак градус боротьби, здавалося, лише зріс у другій 45-хвилинці: атаки на будь-який смак розвивалися й надалі. Були й простріли, й удари здалеку, й обіграші в чужому карному майданчику — все безрезультатно. Футболісти почали нервувати та заробляти картки на рівному місці. Тут варто відзначити штовханину між гравцями під час корнера на користь “Руху” (Жичиков і Дідик отримали по “гірчичнику” за активізм) та якісну, проте непотрібну акторську гру з боку Мартинюка в штрафному львів’ян. Рефері вчинив правильно — друга жовта та вилучення з поля.

Підстава з боку центрхава “Металіста 1925” спричинила діру в середній лінії, якою просто мусили скористатися підопічні Віталія Пономарьова. Це читалося по “освіженню” гравців із акцентом на атаку. Проте гості вирішили колективно оборонятися та втримувати нічию, яка цілком влаштовувала як футболістів, так і Едмара. Цифри 1:1 на табло залишилися сталими, попри особливий тиск на ворота Мозіля до фінального свистка.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про інвестора, що врятував "Металіст 1925" від зникнення. Засновник та СЕО криптобіржі "WhiteBIT", Володимир Носов вирішив підтримати "Металіст 1925" у скрутний для команди час. Про це повідомляється на офіційному сайті клубу. Цього тижня стало відомо, що головний інвестор клубу "АЕS Group" через ракетні атаки на підприємствах компанії втратив можливість фінансувати "Металіст 1925". Відтак Володимир Носов, уродженець Харкова, не зміг стояти осторонь проблеми "Металіста 1925" та вирішив допомогти команді з рідного міста втриматись в еліті українського футболу. “Останні декілька днів новини про ймовірне закриття клубу заполонили спортивні медіа. Я не міг дивитись як Харків залишиться без футболу. Мені хотілося підтримати рідне місто і його команду, крім того я отримав десятки звернень в соціальних мережах від вболівальників з проханням врятувати команду. Мрію, щоб не дивлячись на війну, український дух не згасав, а спорт продовжував розвиватись. Тому Прем'єр-лізі бути, а “Металісту 1925” бажаю набратися сил і продовжувати задавати рівень в турнірній таблиці” - прокоментував Володимир Носов, засновник та СЕО криптобіржі “WhiteBIT”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися