Харківський "Металіст 1925" мінімально поступився київській "Оболоні" на виїзді

Харків'яни догравали матч без двох вилучених гравців

"Металіст 1925" мінімально поступився київській "Оболоні" у матчі десятого туру Української Прем'єр-ліги. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з офіційного сайту ФК "Металіст 1925".

В дебюті поєдинку очікувано лідирували господарі. "Оболонь" звично виглядала згуртованим колективом, який збирається довкола свого капітана — Олександра Рибки. Кіпер вчетверте поспіль виходить на поле та своєю грою доводить, що йому варто довіряти місце в основі. За умовних 10 хвилин їм вдалося двічі обікрасти Вачіберадзе та Арі Моуру, які вирізняються гарною технікою. Та ще й два стандарти заробили "пивовари", що теж показало характер всього наступного поєдинку. Надалі було помітно силову боротьбу в захисті та зумисне підставляння під фоли в атаці від обох команд. В цьому плані найбільш помітним був Приймак — справжній "хребет" київської команди. Він показував, що готовий як завгодно підставитися під м'яч, аби підстрахувати одноклубників.

Підопічні Едмара, намагаючись впоратися з тиском гостей, більше тримали м'яча на власній половині поля (проте Арі Моура все ж спробував пробити по воротах Рибки). Та це не заважало "Оболоні" вибудовувати розгонисті атаки, хоч вони й не були результативними. Краснопір двічі відгукувався на подачі партнерів, і лише перехоплення від Дубка та виведення 95-го номера "пивоварів" на рандеву з Мозілем закінчилося першим голом у матчі. Харків'яни після забитого м'яча намагалися підтискати суперника до власних воріт і пресингували за кожної спроби виходу в атаку. Але команда Валерія Іващенка втримала перевагу до свистка на перерву.

Другий тайм почався з більшої активності "жовто-синіх". Одразу було помітно, заради чого Едмар освіжив атакувальну ланку, адже Юсов двічі мав можливість відзначатися. Однак якщо спочатку він не влучив головою в площину воріт після скидання Жичикова, то надалі 14-й номер влучив просто в руки Рибці. Однак ланка оборони діяла надто нервово і це вилилося в другу жовту для Курила. Центрбек "Металіста 1925" вже зривав атаку господарів поля в першому таймі, тож цього разу він вчинив так само.

Загалом "пивовари" грали по рахунку, проте катастрофа для гостей лише починалася. Харків'яни ніяк не могли прорвати оборону "Оболоні" та дійти до фінальної третини, тож мусили кидати всі сили. Та на 80-й хвилині Мозіль дещо перестарався з виходом на суперника за межами поля та влетів коліном у корпус Таранусі. Рефері був безкомпромісним — вилучення з поля. Ситуація ускладнилася ще й тим, що "Металіст 1925" залишився без замін, тож рамку воріт мусив захищати Червак. Однак попри всі намагання скористатися відсутністю двох гравців суперника, команда Валерія Іващенка так і не збільшила перевагу в рахунку.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про поразку харківського "Металіста 1925" у матчі УПЛ. ФК "Металіст 1925" мінімально поступився СК "Дніпро-1" в виїзному матчі Української Прем'єр-ліги. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з сайту ФК "Металіст 1925".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися