Представник "Металіста 1925" про ситуацію в Першій лізі з футболу: "Яке відношення це має до спорту?"

Член наглядової ради ФК "Металіст 1925" Олексій Сініцин розкритикував позицію футбольних клубів "Минай" і "Рух" по дограванню чемпіонату України в Першій лізі

Історія з дограванням сезону в Першій лізі чемпіонату України з футболу нагадує міжсобойчик. Так, група клубів на чолі з "Рухом" (Винники, Львівська область) і "Минаєм" (Минай, Закарпатська область), які разом з низкою інших учасників турніру претендують на підвищення у класі за підсумками поточного сезону, виступають ледве не вершителями долі чемпіонату. Про це на своїй сторінці в Facebook написав член наглядової ради ФК "Металіст 1925" Олексій Сініцин.

"Як так не догравати 11 (одинадцять!) турів з 30-ти? Так може господарі цих клубів разом з чиновниками УАФ (Українська асоціація футболу, – ред.) тепер будуть просто призначати переможців чемпіонату та тих, хто проходить у вищу лігу (мається на увазі УПЛ, – ред.) Це що за маячня взагалі? Яке відношення це має до спорту? Всі чемпіонати тривають, лише ці діячі "порішали" собі по-швидкому прохід у вищий дивізіон", – пише Синіцин.

Представник "Металіста 1925" зазначив, що виконком УАФ приймає рішення про проведення чемпіонату, що проходив у готелі "Гранд Готель" у Львові, господарем якої є Григорій Козловський. Останній є власником зацікавленої сторони – футбольного клубу "Рух".

"Я, як вболівальник "Металіста 1925" команди, яка має всі шанси на вихід у Вищу лігу, не розумію, як такі речі можуть взагалі відбуватися. Куди дивиться Павелко (Андрій Павелко – президент УАФ, – ред.)? Чи не дивиться?", – задається питанням автор.

Зазначимо, що футбольні клуби "Рух" і "Минай" наразі займають місця у трійці лідерів Першої ліги. У разі, якщо чемпіонат не дограють, обидва клуби фактично безперешкодно потраплять в Прем'єр-лігу в наступному сезоні. При цьому на підвищення в класі претендують ще щонайменше п'ять клубів. Наприклад, харківський "Металіст 1925", що займає 7-у позицію, відстає від "Минаю" лише на два очки за 11 турів до фінішу.

У четвер, 11 червня, на НСК "Олімпійський" відбудеться позачергова Конференція ПФЛ за участю Президента УАФ Андрія Павелка, на якій буде розглядатися питання про майбутнє сезону в Першій і Другій лігах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися