Харків'янка встановила два рекорди: подробиці

На чемпіонаті Європи Україна здобула вже 11 медалей

Харків'янка Каміла Конотоп на турнірі в Єревані стала абсолютною чемпіонкою Європи з важкої атлетики серед дорослих. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Також харківська спортсменка встановила два рекорди. У категорії до 59 кг 22-річна Каміла Конотоп встановила рекорд Європи у ривку, піднявши вагу 106 кг. Також встановила континентальний рекорд у поштовху (129 кг), оновивши рекорд Європи за сумою (235 кг).

Інша важкоатлетка з Харкова 19-річна Світлана Самуляк на чемпіонаті Європи стала срібною призеркою у ваговій категорії до 55 кілограмів. Спортсменка у ривку з першої спроби підняла 90 кг. У поштовху Світлана також стала другою, піднявши в другій спробі 109 кг. За сумою двох видів українська атлетка посіла друге місце у двоборстві та здобула загалом три медалі.

На чемпіонаті Європи Україна здобула вже 11 медалей, у тому числі три золоті нагороди.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що днями у рекордсменах опинився Харків. У місті на Великдень встановили новий рекорд України - найбільше зображення писанки, нанесене фарбою на асфальті. Малюнком прикрасили один із парків у Салтівському районі. Участь у заході взяв Харківський міський голова Ігор Терехов. Він зазначив, що ця робота - пряме свідчення того, що Харків відроджується. Він зауважив, що Салтівка - один із найбільш постраждалих районів Харкова, однак  сюди повернулося багато людей, і тут вже панує життя. Намальована писанка - найбільша в Україні. Її загальна площа становить 356 кв. м, до реалізації проєкту було залучено 750 осіб.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися