Харківські спортсмени здобули чотири медалі на чемпіонаті Європи

Нагороди було здобуто на чемпіонаті Європи з настільного тенісу серед паралімпійців

Чемпіонат Європи з настільного тенісу, на якому спортсмени з Харківщини здобули дві золоті та дві бронзові медалі, відбувся у Великобританії з 4 по 9 вересня. 

Дворазовою чемпіонкою Європи стала Марина Литовченко. В жіночій одиночній категорії в класі 6 вона успішно дійшла до фіналу, де перемогла суперницю з Польщі. Також на її рахунку золота медаль в змішаній парній категорії. Разом з Віктором Дідухом зі Львова у фіналі Марина перемогла тенісистів з Нідерландів.

В жіночій парній категорії харків’янка разом зі спортсменкою з Миколаєва Іриною Шинкарьовою стала бронзовою призеркою, поступившись у півфіналі суперницям з Туреччини. Ще одну бронзову медаль Україні та Харківщині приніс Олександр Єзик. В чоловічій одиночній категорії в класі 2 у півфіналі він поступився тенісисту з Польщі, та посів третє місце.

Загалом паралімпійська збірна України з настільного тенісу здобула на цьому чемпіонаті три золоті, три срібні та п'ять бронзових медалей.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про здобуття харківською важкоатлеткою трьох нагород на чемпіонаті світу. Збірна України здобула перші нагороди на чемпіонаті світу з важкої атлетики у Ер-Ріяді. Нагороди виборола дворазова абсолютна чемпіонка Європи з Харкова Каміла Конотоп. Про це "Коментарі. Харків" повідомляли з посиланням на інформацію Національного олімпійського комітету України. 22-річна харків’янка здобула три медалі в олімпійській ваговій категорії до 59 кг: срібло у ривку (106 кг), бронзу у поштовху (130 кг) та стала віцечемпіонкою світу за сумою двоборства з результатом 236 кг, розділивши на п’єдесталі пошани двох представниць Китаю Ло Шіфан (243 кг) і Пей Сіньі (232 кг). До цього у колекції української важкоатлетки була лише одна нагорода світового ґатунку - "мала" бронза у ривку (2022).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися