Спортсменка з Харкова встановила світовий рекорд

Катерина Садурська стала рекордсменкою з фрідайвінгу

Харківська фрідайверка потрапила до Національного Реєстру Рекордів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію телеграм-каналу "Kharkiv sport city".

Світовий рекорд харківської спортсменки Катерини Садурської, який та встановила на минулому чемпіонаті світу з фрідайвінгу, внесений до Національного Реєстру Рекордів як світове досягнення всієї України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про першу золоту медаль Катерини Садурської на чемпіонаті світу з фрідайвінгу. Золоту медаль Катерина Садурська здобула у дисципліні FIM (вільне занурення), а також встановила рекорд України – 97 метрів. Результат суперниці Лінди Паганеллі з Італії харківська спортсменка перевершила на 1 метр. Нагадаємо, що у липні цього року Катерина Садурська встановила світовий рекорд за правилами AIDA у дисципліні пірнання з постійної вагою без ласт. Спортсменка занурилася на глибину 74 метри.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про здобуття харківськими спортсменами шести медалей на чемпіонаті Європи з сумо. Харківські спортсмени здобули медалі чемпіонату Європи з сумо серед дорослих. Змагання проходили з 15 по 17 вересня у Польщі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської ОВА. Сумоїсти Харківської області здобули одну золоту, дві срібні та три бронзові медалі. Чемпіонкою Європи у ваговій категорії до 65 кг серед жінок стала Олена Нікітінська. Вона успішно дійшла до фіналу, де перемогла іншу харківську спортсменку Софію Бордінських, яка, відповідно,  посіла друге місце в цій ваговій категорії. Також срібною призеркою чемпіонату Європи стала Тетяна Караченко (вагова категорія до 73 кг). На рахунку чоловіків були три бронзові медалі, які здобули Нікіта Каневський ( до 77 кг), Демід Караченко ( до 85 кг) та Олександр Примаченко ( 92 кг).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися