Харків'янка перед завершенням кар'єри перемогла у всесвітніх змаганнях

Турнір відбувся у Саудівській Аравії

Харківʼянка Катерина Шакалова завоювала золоту нагороду на всесвітніх змаганнях з грепплінгу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію телеграм-каналу "Kharkiv sport city".

Готував спортсменку до змагань її тренер Владислав Сорока. Планетарний турнір триває у Саудівській Аравії. Україну в Ер-Ріяді представлятимуть 57 спортсменів у дев'яти дисциплінах. Загалом за нагороди Всесвітніх ігор з єдиноборств у 16 видах спорту змагаються більше 1500 атлетів з 120+ країн світу.

"Я планувала завершувати свою кар'єру в грепплінгу, але не могла цього зробити без перемоги на Всесвітніх іграх", - сказала Катерина Шакалова після перемоги.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перемогу харків'ян на чемпіонаті України з фехтуванняХарківʼяни виграли командний турнір чемпіонату України з фехтування. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію телеграм-каналу "Kharkiv sport city". Чемпіонами стали Андрій Деркач, Андрій Опанасенко, Євгеній Горбачук і Роман Свічкар.  Дебютний в олімпійському сезоні 2023-2024 років дорослий чемпіонат України з фехтування відбувся у Києві.  За нагороди найрейтинговіших всеукраїнських змагань першими боролись шпажистки й шпажисти.  В чоловічому турнірі кількість учасників сягнула 104-х спортсменів, у жінок же на медалі найвищого ґатунку претендували 58 фехтувальниць. Загалом у турнірі взяли участь представники дев’яти областей України. Якщо в чоловічій індивідуальній першості нагороди розділили кияни та харків’яни, то в жіночій увесь подіум склався виключно з київських шпажисток. Дебютне золото на такому рівні виграла Інна Бровко, яка у фіналі перемогла Юлію Свистіль (15:14). Водночас Нікіта Кошман уже вдруге виграв національну першість – у вирішальному поєдинку він переміг Ігоря Рейзліна (15:13). Командний турнір у чоловіків виграла команда "Харків-1", за яку виступали Андрій Деркач, Андрій Опанасенко, Євгеній Горбачук і Роман Свічкар. У жінок – перша збірна Львова у складі Аліни Дмитрук, Ксенії Пантелєєвої, Анни Максименко й Анастасії Івченко, а у Бронзу і в чоловічих, і в жіночих змаганнях здобули збірні "Київ-2".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися