Слобідський - в Африці, Немишлянський - в Азії: як харківські спортсмени обирали собі талісмани

Логотипи, залежно від обраної тварини, малюватимуть школярам студенти-дизайнери, потім вони стануть офіційними талісманами навчального закладу

Харківські навчальні заклади середньої освіти для участі у міжшкільних змаганнях обирали собі тварин для емблем, із якими виступатимуть спортсмени. Про це розповіли у Харківський міськраді.

Аби уніфікувати дизайн та позбутися повторень та безладдя у різних емблемах, які використовують школи, ліцеї і гімназії на спортивних змаганнях, Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту запровадив проєкт, завдяки якому усі навчальні заклади отримають нові стильні та неповторні талісмани.

"Щоб емблеми були виконані в єдиному стилі, Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту запропонував дизайнерам наступну концепцію: накласти карту Харкова на карту континентів світу і розмістити на ній райони міста", - повідомили у міськраді.

Так, згідно накладеній карті, Cлобідський район опинився в Африці, Шевченківський та Холодногірський райони поділили Північну Америку, на території Південної - розташований Новобаварський район, в Європі - Київський, в Азії - Московський і Немишлянський, Індустріальний район розмістився в Австралії, а Основ'янський - в Антарктиді.

Далі учні мали обрати собі тварину-талісман залежно від того, які тварини, птахи та комахи мешкають у цій місцевості.

Після цього етапу проєкт передається студентам-дизайнерам Харківської державної академії дизайну та мистецтв. Вони розроблятимуть дизайн і таким чином отримають  перший досвід роботи з реальним замовником.

"Готовий логотип навчальні заклади зможуть використовувати на спортивній формі гравців шкільних команд, своїх сторінках у соціальних мережах і сайтах. Вибрана тварина стане для дітей своєрідним талісманом, який буде супроводжувати їх протягом всього навчання", - розповіли у прес-службі міськради.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що директорку гімназії №43 відсторонили від посади через те, що вона дозволила провести для учнів старших класів "уроки мужності" військово-патріотичною організацією "Фрайкор".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися