Над Харківщиною замайорів Олімпійський прапор: як харків'яни готуються до "Токіо - 2020"

Харків'яни-члени Національної збірної змогли як слід підготуватися до участі у головній спортивній події світу

У харківському Палаці спорту "Локомотив" 14 квітня урочисто підняли "олімпійський прапор", або, як його офіційно називають, "прапор Національного олімпійського комітету". Про це розповіли у пресслужбі ХОДА.

Подія присвячена знаковій даті - 100 дням до відкриття Літніх Олімпійський ігор у Токіо. Прапори одночасно підняли у 206 країнах світу, які братимуть участь в олімпійських змаганнях цього року. Підняттям стягів у Харкові також відзначили завершення декади олімпійського спорту в області, яка тривала з 6 по 15 квітня.

Цього року Харківська область буде представлена на Олімпіаді у багатьох спортивних дисциплінах: у боксі, синхронному плаванні, фехтуванні. Наразі харків'яни очікують на відповідні ліцензії на участь у змаганнях із легкої та важкої атлетики, настільного тенісу, стрільби з лука тощо.

"Нам приємно, що сьогодні, за 100 днів до Токіо-2020, ми маємо змогу разом з нашими спортсменами-олімпійцями на чолі з Людмилою Жигаловою, дворазовою олімпійською чемпіонкою, підняти прапор нашої держави, прапор Національного олімпійського комітету і показати наше єднання навколо людських і олімпійських цінностей: дружби, поваги, досконалості", - повідомив очільник Харківського відділення Національного олімпійського комітету Віктор Христоєв.

Про свою підготовку до змагань розповіла команда Харківської області з синхронного плавання. Їхня тренерка Світлана Саідова пообіцяла, що її команда робитиме все можливе в Токіо, щоб спортсменки виправдали надії, які на них покладають на Батьківщині.

"У Вонджу ми заробили ліцензію. Це був найщасливіший час, тому що протягом багатьох років нам не вдавалося зайти у складі групи. Але той, хто не вміє програвати, ніколи не виграє. Виграв – не дуже радій, програв – роби висновки", - поділилася мудрістю Світлана Саідова.

Самі дівчата-синхроністки розповіли, що участь в Олімпійських іграх означає, що у спортсменів вже є повноцінна команда, в якій кожен довіряє один одному.

Харківські синхроністки перед Олімпіадою спробують свої сили ще й у чемпіонаті Європи.

Раніше "Коментарі" розповідали, що харківська влада планує розвивати в місті велосипедну інфраструктуру та всіляко підтримувати велоспорт.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися