Спортсмен із Харкова зайняв призове місце на міжнародному змаганні

У Хорватії відбувся Кубок Європи із дзюдо

У столиці Хорватії харківський дзюдоїст Євгеній Вегер завоював бронзову медаль у вазі до 100 кг. Про це повідомили в МГ "Об'єктив".

Зазначається, що Євгеній виграв у італійського та угорського суперників, проте у півфіналі поступився киянину Антону Савицькому. Саме останній у підсумку і став переможцем всієї вагової категорії.

У змаганні за бронзову медаль харків'янин зустрівся з Данилом Гуцолом із Бердянська. Євгеній переміг суперника "іппоном" і посів третє місце на Кубку Європи.

Ще одну бронзову медаль для збірної України завоював киянин Геворг Манукян у вазі до 81 кг.

ДОВІДКА. "Іппон" - це найвища оцінка, яку можна отримати в японських бойових мистецтвах. З японського це слово перекладається як "одне повне очко".

У дзюдо спортсмен отримує "іппон", коли він або кидає суперника і укладає його на спину, або утримує супротивника на спині 20 секунд, або ж коли суперник потрапляє в задушливий, а також у разі дискваліфікації одного з учасників.

Нагадаємо, у Польщі харківський боксер Ілля Тогобицький переміг на Чемпіонаті світу з боксу серед молоді. Зазначається, що у фінальному поєдинку він достроково здобув перемогу над своїм суперником із Вірменії у ваговій категорії 75 кг.

Раніше "Коментарі. Харків" розповідали про ученицю Харківської дитячої школи мистецтв №3 Яну Магей, яка виграла Міжнародний онлайн-конкурс "INTERNATIONAL MUSIC COMPETITION - Belgrade, Serbia".

Вона номінувалася на премію "Арфа" і отримала перше місце за блискуче виконання творів американських композиторок-арфісток Сьюзанн Макдоналд і Джейн Вейденсоул.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися