На Олімпійських іграх Харківську область представлять понад 10 дівчат

Харківщина висунула своїх спортсменів на літні Олімпійські ігри

У столиці Японії Токіо з 23 липня по 8 серпня будуть проходити XXXII літні Олімпійські ігри. Харківську область на Олімпіаді представлять 16 осіб. Про це повідомили в Управлінні у справах молоді та спорту Харківської обласної держадміністрації.

Всього від нашого регіону їдуть 13 спортсменок і 3 спортсмени. Список дисциплін і учасників наступний:

синхронне плавання: Бер Федина, Анастасія Савчук, Марина Олексієво, Владислава Олексієво, Ксенія Сидоренко, Єлизавета Яхно, Катерина Резник, Аліна Шинкаренко;

важка атлетика: Ірина Деха, Каміла Конотоп;

бокс: Ярослав Харциз, Микола Буценко;

фехтування: Роман Свичкарь;

настільний теніс: Анна Гапонова;

легка атлетика: Марина Кіліпко;

теніс: Еліна Світоліна.

ДОВІДКА. Олімпійські ігри - найбільші міжнародні комплексні спортивні змагання, які проводять раз в 4 роки під егідою Міжнародного олімпійського комітету. Медаль, завойована на Олімпійських іграх, вважається одним з найвищих досягнень у спорті.

Традиція проведення Олімпійських ігор, що існувала в Стародавній Греції, зародилася як частина релігійного культу. Ігри проводили з 776 року до н. е. по 393 рік н. е., всього було проведено 293 Олімпіади в Олімпії, що вважалася у греків священним місцем. Від Олімпії та походить назва ігор.

Сучасні Олімпійські ігри відродили в кінці XIX століття. Це зробив французький громадський діяч П'єр де Кубертен. У 1924 році були засновані зимові Олімпійські ігри, які спочатку проводили в той же рік, що і літні. Однак, починаючи з 1994 року, час проведення зимових Олімпійських ігор зрушено на 2 роки щодо часу проведення літніх ігор.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися