Олімпійські ігри в Токіо: Фотографії спортсменок, які представлять Харківську область

Через кілька тижнів починаються літні Олімпійські ігри

У столиці Японії Токіо з 23 липня по 8 серпня будуть проходити XXXII літні Олімпійські ігри. Харківську область на Олімпіаді представлять 13 дівчат. Про це повідомили в Управлінні у справах молоді та спорту Харківської обласної держадміністрації.

У синхронному плавання Харківщину представлять: Бер Федина, Анастасія Савчук, Марина Олексієва, Владислава Олексієва, Ксенія Сидоренко, Єлизавета Яхно, Катерина Резник, Аліна Шинкаренко. Варто відзначити, що дівчата стали кращими в Україні з синхронного плавання.

w8cQAtG-JWVZwbn31jaFK63BN.jpg

При цьому в Будапешті спортсменка березня Федина (харків'янка) стала чемпіонкою Європи з синхронного (артистичному) плавання. У столиці Угорщини проходив European Championship 2021. Там, 11 травня, Марта посіла перше місце в сольних змаганнях. Вона набрала 91.8445 балів і отримала золоту медаль. На другому місці плавчиха з Греції Євангелія Платаніоті (89.2897 балів), а третьому - білоруска Василіса Хондошко (89.2897 балів).

Важка атлетика: Ірина Деха і Каміла Конотоп. При цьому Каміла ще навесні в Москві стала чемпіонкою Європи. Дівчина виграла три золоті медалі у ваговій категорії до 55 кг. Вона стала кращою за сумою двоборства, а також окремо у ривку (95 кг) і поштовху (113 кг). У боротьбі за золото Конотоп випередила суперницю з Росії і бельгійку.

so78ASqSRgILg1GFZsqrWk-B1.jpg
У свою чергу українська важкоатлетка Ірина Деха завоювала три золоті медалі на чемпіонаті Європи в Москві. Спортсменка виграла змагання в ривку (113 кг) і поштовху (135 кг) у ваговій категорії до 76 кг. У сумі вона підняла 248 кг і стала абсолютною чемпіонкою Європи.

Настільний теніс представить Анна Гапонова.

Легку атлетику представить Марина Кіліпко.

Теніс представить Еліна Світоліна.

ДОВІДКА. Олімпійські ігри - найбільші міжнародні комплексні спортивні змагання, які проводять раз в 4 роки під егідою Міжнародного олімпійського комітету. Медаль, завойована на Олімпійських іграх, вважається одним з найвищих досягнень у спорті.

Традиція проведення Олімпійських ігор, що існувала в Стародавній Греції, зародилася як частина релігійного культу. Ігри проводили з 776 року до н. е. по 393 рік н.е., всього було проведено 293 Олімпіади в Олімпії, що вважалася у греків священним місцем. Від Олімпії і походить назва ігор.

Сучасні Олімпійські ігри відродили в кінці XIX століття. Це зробив французький громадський діяч П'єр де Кубертен. У 1924 році були засновані зимові Олімпійські ігри, які спочатку проводили в той же рік, що і літні. Однак, починаючи з 1994 року, час проведення зимових Олімпійських ігор зрушено на 2 роки щодо часу проведення літніх ігор.





Наталия

4 липня 2021, 08:45

Всем удачи!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися