Світоліна не змогла вийти у фінал з тенісу на Олімпіаді: емоційне вигорання

Еліна Світоліна зіграє за бронзову медаль

Найкраща тенісистка України Еліна Світоліна все-таки не змогла вийти у фінал Олімпійських ігор в Токіо. Однак спортсменка ще побореться за бронзову медаль Олімпіади з представницею Казахстану Оленою Рибакіною.

Варто зазначити, що Еліна в півфіналі програла Маркеті Вондроушовой з Чехії з рахунком 3:6, 1:6. Попри поразку, Еліна стала першою українкою на Олімпійських іграх, яка в одиночному розряді вийшла у півфінал.

Спонсор Еліни Світоліної, харківський мільйонер Юрій Сапронов підтримав спортсменку після поразки.

"Еліна, спасибі за надію. Я не думав перед Олімпіадою, що буде боротьба за медаль, що буде півфінал. Занадто складний для тебе рік. Сьогоднішній матч, це називається емоційне вигорання або по іншому "скінчився бензин". Саме зараз, у важливий момент, коли доля надала хороший шанс. Віримо, що "бронза" буде. Є час перезавантажити голову і тіло. Спасибі тобі! Ти найкраща!" - написав Сапронов.

ДОВІДКА. Олімпійські ігри - найбільші міжнародні комплексні спортивні змагання, які проводять раз у 4 роки під егідою Міжнародного олімпійського комітету. Медаль, завойована на Олімпійських іграх, вважається одним з найвищих досягнень у спорті.

Традиція проведення Олімпійських ігор, що існувала в Стародавній Греції, зародилася як частина релігійного культу. Ігри проводили з 776 року до н.е. по 393 рік н.е., всього було проведено 293 Олімпіади в Олімпії, що вважалася у греків священним місцем. Від Олімпії і походить назва ігор.

Сучасні Олімпійські ігри відродили вкінці XIX століття. Це зробив французький громадський діяч П'єр де Кубертен. У 1924 році були засновані зимові Олімпійські ігри, які спочатку проводили в той же рік, що і літні. Однак, починаючи з 1994 року, час проведення зимових Олімпійських ігор зрушено на два роки щодо часу проведення літніх ігор.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися