Світоліна на Олімпіаді взяла першу медаль з тенісу в історії України (ФОТО)

Еліна Світоліна знову увійшла в історію світового тенісу

Найкраща тенісистка України Еліна Світоліна завоювала бронзову медаль на Олімпіаді в Токіо. Це перша медаль з тенісу в історії України.

Українка боролася за третє місце зі спортсменкою з Казахстану Оленою Рибакіна. Поєдинок закінчився з таким рахунком на користь Еліни: 1: 6, 7: 6 (5), 6: 4. Варто відзначити, що Еліна в рейтингу WTA тримає 6 місце, а Рибакіна 20.

Поєдинок був дуже складним, що видно і по рахунку. У Еліни по початку, гру не клеїлася від слова зовсім, але в якийсь момент (в середині другого сету) спортсменка зібралася і практично перестала помилятися. Більш того опонентка українки в третьому сеті стала грати ще сильніше і зуміла повести в рахунку, але Еліна витримала удар, а після перехопила ініціативу і взяла медаль.

Спонсор Еліни Світоліної, харківський бізнесмен Юрій Сапронов з нагоди перемоги навіть відкрив Chateau Mouton Rotschild 1994 (рік народження Еліни).

yXHpnBFlrHhiE3dDEsEKEfcLt.jpg

"За Еліну, за папу Еліни Михайла Миша Світоліна, за її маму Олену, за її брата Юліана Julian Svitolin, за її першого дитячого тренера в Одесі Валентину Васильєву, за її першого Харківського тренера Андрія Луценко, за наступних тренерів Еліни - Патріка Симона, Себастьяна Матьє, Іена Хьюза Iain Hughes, Тьєррі Аскьон, Ендрю Беттлза. Дякую вам всім. СПАСИБІ нашої великої команди яка була і є поруч з Еліною ", - написав Сапронов.

Нагадаємо, Еліна все-таки не змогла вийти у фінал Олімпійських ігор в Токіо. Вона в півфіналі програла Маркеті Вондроушовій з Чехії з рахунком 3: 6, 1: 6. Попри поразку, Еліна стала першою українкою на Олімпійський іграх, яка в одинарному розряді вийшла в півфінал.



Сергей

3 серпня 2021, 12:23

Когда она успела стать харьковчанкой????

Сергей

3 серпня 2021, 12:23

Когда она успела стать харьковчанкой???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися