Харків'янки здобули першу для України нагороду в артистичному плаванні на Олімпійських іграх

"Бронза" харківських плавчинь поповнила скарбничку медалей української збірної на Олімпіаді та стала історичною подією

Харків'янки показали гарні результати на Олімпіаді у Токіо. Наші плавчині здобули "бронзу" у змаганнях дуетів з
синхронного плавання четвертого серпня. Про це повідомляється на офіційній сторінці Української олімпійської команди в Instagram.

Фінальні змагання дуетів серед спортсменок з різних країн почалися о 13:30. Українські плавчині Анастасія Савчук і Марта Федіна з Харкова за результатами посіли третє призове місце. Однак вони здобули не лише медалі, а й першу для України нагороду в артистичному плаванні на Олімпійських іграх.

"Це просто неймовірно! Історична бронза Савчук і Федіної! Анастасія Савчук і Марта Федіна посідають третє місце у змаганнях дуетів і здобувають першу для України нагороду в артистичному плаванні на Олімпійських іграх. На наших очках твориться історія!!!", - йдеться у повідомленні.


Виступ харків'янок транслювався у Олімпійській фанзоні у Центральному парку культури та відпочинку ім. Горького, тож містяни могли спостерігати за перемогами наших спортсменок.

Привітав дівчат із підкоренням олімпійського п'єдесталу і Президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка й побажав подальших перемог.

"Ви довго йшли до цієї медалі, не здавалися, не опускали руки, а щоденно працювали заради олімпійської мрії! Ваша сьогоднішня бронза – на вагу "золота". Дякуємо за ці неперевершені емоції", - наголосив Сергій Бубка.

Готувала плавчинь до Олімпіади Світлана Саїдова - заслужений тренер України, Почесний громадянин Харківської області. Світлана Саїдова також очолила тренерський штаб збірної України.

Як писав раніше портал "Коментарі", харків'янка Марія Сухопалова здобула "золото" у міжнародній рейтинговій гонці



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися